"PLÁGIUM" címkével ellátott hírek
Az amerikai Slate Magazin 20 hasonlóságot állapított meg Bob Dylan Nobel-beszéde és egy diákok által használt weboldal szövegei között - adta hírül szerdán a BBC News.
Az öt nap múlva esedékes francia elnökválasztás egyik jelöltje, Marine Le Pen plagizálta május 1-jén elmondott kampánybeszédét: a nemzeti identitásról szóló részeket szó szerint átvette az első fordulóban alulmaradt Francois Fillon konzervatív jelöltnek egy két héttel ezelőtt elmondott beszédéből.
Gary Goldman, a Total Recall - Az emlékmás forgatókönyvírója azért perelte be a Disneyt, mert szerinte a Zootropolis című animációs film egyes elemeit az ő ötleteiből merítették. Keresetében azt állítja: a stúdió az általa kitalált témákat, helyszíneket, cselekményt, szereplőket, párbeszédeket és a koncepció címét vette át tőle. Goldman arra hivatkozik, hogy 2000-ben és 2009-ben mutatta be a filmmel kapcsolatos ötleteit a stúdiónak.
Plágiummal vádolja és 5 millió dollár kártérítésért perli a U2 rockzenekart és fontemberét, Bonót egy brit gitáros, énekes-dalszerző, aki egy manhattani szövetségi bíróságon nyújtott be keresetet - értesült a New York Post című lap.
Néhány napja plágiummal gyanúsították meg, most pedig, úgy tűnik, ennél komolyabb vádakkal is szembe kell néznie Melania Trumpnak, Donald Trump republikánus elnökjelölt feleségének, egy szlovén oknyomozó újságíró szerint ugyanis a szlovén származású First Lady-jelöltnek, állítása ellenére, valószínűleg nincs is diplomája.
Donald Trump főtanácsadója, Paul Manafort kedden cáfolta, hogy Donad Trump feleségének, Melania Trumpnak a clevelandi konvenció elsó napján elhangzott beszéde plágium lett volna. Manafort - aki a Trump-kampány menedzsere is - kedden reggel több amerikai televíziónak is interjút adott és cáfolta, hogy Melania Trump "kimásolt" volna több mondatot Michelle Obama 2008-ban elmondott beszédéből.
A CNN által összeállított lista ötödik helyéig kúszott a volt köztársasági elnök, ezzel megelőzte Victor Pontát és a nemrég még az amerikai elnökjelöltségre is esélyes Ben Carsont is.
Az újjászervezett Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács (CNATDCU) is plágiumnak minősítette csütörtökön Victor Ponta volt román kormányfő doktori dolgozatát, és a tudományos cím visszavonását kérte az oktatási minisztertől.
A Blurred Lines énekese élő zenével próbálta meggyőzni a bírót ártatlanságáról.
Újabb szerbiai politikust vádoltak meg azzal, hogy doktori disszertációjának jelentős részét mások munkáiból ollózta össze.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft