"POGGYÁSZ" címkével ellátott hírek
A légitársaságok hamarosan utolérik a csomagfutárokat: bevezetik a feladott poggyászok alaposabb nyomon követését. Ami magától értetődőnek látszana, az többéves előkészület után, csak idén júniustól válik kötelezővé.
A karácsonyi időszakra hivatkozva januárra halasztja a poggyászra vonatkozó szabályok korábban bejelentett szigorítását az ír Ryanair diszkont légitársaság.
Ingyenessé teszi a nagyméretű kézipoggyászt is a Wizz Air a járatain, de a fedélzetre csak az elsőbbségi beszállással rendelkező utasok vihetik fel biztosan a csomagot - mondta Váradi József vezérigazgató.
Az RFID-s azonosításnak köszönhetően az utas is tudhatná, hol jár épp a csomagja, a futószalag pedig automatikusan leállna, ha egy csomag rossz gép felé tart.
Tavaly 3,5 milliárd utas fordult meg a világ repterein, ami 7 százalékos növekedés az előző évhez képest, az elkeveredett poggyászok száma pedig elérte a 23,1 milliót, ezer utasra 6,5 ilyen bőrönd jutott - hívta fel a figyelmet a Generali Csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB).
A K&H Biztosító tapasztalatai szerint tudatosabbá váltak az utazók, 2014 első félévében csaknem 30 százalékkal többen kötöttek utasbiztosítást, mint az előző év azonos időszakában. Tavaly a K&H-s bankkártyák jelentős részéhez járt utasbiztosítás, a biztosítóhoz több mint 27 millió forint értékű kárbejelentés érkezett.
Egy nő körülbelül két kilogramm kokaint rejtett három sütőtökbe, amelyek már meg voltak faragva lámpásnak Halloween ünnepére.
Fegyver került elő egy külföldi utas poggyászából a beregsurányi magyar-ukrán határállomáson - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken az MTI-vel.
Egy cseh állampolgárságú kábítószercsempészt vettek őrizetbe a rendőrök a ferihegyi repülőtéren.
Nem engedett fel kézi poggyászként egy gépe fedélzetére a Delta amerikai légitársaság egy értékes gitárt, amely azután szállítóinak hanyagsága miatt összetört.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó