"POLGÁRŐR" címkével ellátott hírek
Folyamatosan nő a polgárőrök száma az országban; csak tavaly ötezren jelentkeztek - mondta Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
Ingyen és bérmentve – ezért a közösségi tevékenységért ugyanis fizetség nem jár. Sőt, néha még kemény beszólásokat is el kell viselniük azoknak, akik szabad idejüket feláldozva éjszakánként az utcákat róják, hogy mások biztonságát vigyázzák.
Sonkoly Mihály, a kondorosi Sonkolybusz Kft. ügyvezetője 35 esztendeje ül a volán mögött. Három és félmillió kilométert tett már meg, de két napnál tovább ma sem bírja kormány nélkül – egyszerűen szereti a vezetést. Hozza-viszi az embereket munkába a szomszéd városokba, falvakba, vagy kirándulásokra Európa távoli tájaira.
Polgárőr volt az a 21 éves férfi, akinek összeszurkált holttestét az utcán találták meg Nyáregyházán - hangzott el az RTL Klub Híradójában. A feltételezett tettest elfogták már.
A kormány támogatja a polgárőr mozgalmat, hiszen rendkívül fontos a közbiztonság, az emberek nyugalma - mondta a földművelésügyi miniszter a húsz éve alapított Karcag Városi Polgárőr Egyesület jubileuma alkalmából rendezett szombati ünnepségen.
Kizárta tagjai közül az Örményesi Polgárőr Egyesület azt a férfit, aki ellen hétfőn indított eljárást a rendőrség orvvadászat gyanúja miatt - tájékoztatta az Országos Polgárőr Szövetség az MTI-t.
A polgárőrség nélkül nincs közbiztonság Magyarországon, ezért a munkájuk nélkülözhetetlen - jelentette ki Tasnádi László, a Belügyminisztérium (BM) rendészeti államtitkára pénteken az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) évzáró elnökségi ülésén a fővárosban.
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) 2014-ben is támogatja a polgárőr szervezeteket, az idén mintegy 50 millió forint értékben vásárolnak számukra kerékpárokat, illetve motorkerékpárokat - mondta el Papp Károly országos rendőrfőkapitány szombaton Békésen, a 20. alkalommal megrendezett országos polgárőr napon.
Nagy szerepük volt a közbiztonság javulásában - mondta a belügyminiszter a szervezet közgyűlésén. Túrós András elnök szerint 2013-ban 23 éves történetük legsikeresebb évét zárták.
A rendőr és a polgárőr élesztette újra azt a férfit, aki kerékpározás közben lett rosszul Polgáron.