"POLGÁRŐRSÉG" címkével ellátott hírek
A polgárőrség Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programja keretében Békéscsabán a nyári időszakban is rendszeresen látnak el közös szolgálatot az önkéntesek a rendőrökkel.
A polgárőrség élen jár a bűnmegelőzésben, a szervezetnek is köszönhető, hogy Magyarország mára a világ 15. legbiztonságosabb országává vált - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a polgárőrök napja alkalmából rendezett ünnepségen, szerdán Budapesten.
A füzesgyarmati Gazsó Attila, a helyi polgárőrség vezetője vehette át a Békés megyeiek közül idén az „Év Polgárőre” kitüntető elismerést Túrós Andrástól, az OPSZ elnökétől.
A Frankfurthoz közeli Bad Vilbel városa egyáltalán nem ismeretlen Sarkad Város Önkormányzata és a sarkadi civilek számára, mivel számos adomány érkezett már korábban is Sarkadra Gerhard Stengelnek köszönhetően. 2016. május 16-án, pünkösd hétfőjén újabb Bad Vilbel-ből érkező adományt adott át Sarkadon Gerhard Stengel. A német város két személygépkocsit ajándékozott Sarkad Város Önkormányzatának.
A polgárőrséggel közösen tart figyelemfelhívó közlekedési akciót a rendőrség; idén nem rendeltek el országos ittasságellenőrző akciót a húsvéti időszakra, de ez nem jelenti azt, hogy akit megállítanak, azt ne szondáztathatnák meg - közölték a rendőrség és a polgárőrség közös csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Füzesgyarmat város Polgárőrsége - a Békés Megyei Polgárőr Szövetség felkérésére - 2015. szeptember hónapban kétszer 1 hét időtartamban látott el szolgálatot a déli határszakaszon.
„Együtt a közbiztonságért, egymásért, a környezetünkért!”, köszöntött minden meghívottat és érdeklődőt a hatalmas felirat a hétvégén megrendezett XV. Békés Megyei Polgárőr Napon. A Lőkösházán tartott eseményen a megye szinte valamennyi polgárőr szervezete, így a Sarkadon tevékenykedő két polgárőr egyesület is képviseltette magát.
Az Országos Polgárőr Szövetség az elmúlt évekhez hasonlóan az idei tanévben is meghirdette a „Polgárőrök a tanévkezdés biztonságáért” akciót a 2014. szeptember 1-től október 12-ig tartó időszakra. ​​
A kiadvány elkészítését a polgárőrség támogatta.
Autókat, motorokat, kerékpárokat kapott a polgárőrség, a járműveket ünnepélyesen kedden adták át a szervezetnek Budapesten a Készenléti Rendőrségen.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó