"PÓSTELEK" címkével ellátott hírek
Egy kis ízelítő a pósteleki Rock Stock fesztivál nyitónapjáról.
Beliczay, Geist, Bolza, Csáky, Fried – régi családnevek, amelyekben közös, hogy egy-egy Békés megyei kastélyhoz is kapcsolódnak. Bár a kastélyok és kúriák 1945 előtt élték fénykorukat, Békésben még napjainkban is közel félszáz még álló kastélyt és kúriát találni.
Április első szombatján négylábúak, pontosabban ebek vették birtokba a Pósteleki kastélyparkot. Pontosan 462 kutya ugatott, csaholt, fülelt, és ugrándozott, türelmesen vagy türelmetlenül várva arra, hogy sorra kerüljön. Április 5-én rendezték a CAC kutyakiállítást Békéscsabán.
Tavasz van. Tudjuk, látjuk, érezzük. Bár nem volt kemény, hideg telünk, mégis mindenki vágyik a napsütésre, a jó időre, ezért egyre többen mozdulnak ki otthonról. Ki sétálni, túrázni indul, ki biciklire pattan, és távolabbi célpontokat tűz ki maga elé. Póstelekre eddig is sokan jártak ki Békéscsabáról és környékéről, mostantól azonban még inkább érdemes lesz megcélozni a kastélyt és annak parkját.
Tavasz van. Tudjuk, látjuk, érezzük. Bár nem volt kemény, hideg telünk, mégis mindenki vágyik a napsütésre, a jó időre, ezért egyre többen mozdulnak ki otthonról. Ki sétálni, túrázni indul, ki biciklire pattan, és távolabbi célpontokat tűz ki maga elé. Póstelekre eddig is sokan jártak ki Békéscsabáról és környékéről, mostantól azonban még inkább érdemes lesz megcélozni a kastélykertet.
Helyreállítják a pósteleki Széchenyi-Wenckheim-kastély 15 hektáros történeti kertjét. Békés megye egyik legszebb parkja az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) finanszírozásával újul meg - tájékoztatta a projekt menedzsere az MTI-t.
Szomorkás ünnepet ültek a vadászok szombaton, ugyanis a 23. vadásznapon dr. Csoma Antal 25 évnyi vezetői, elnöki tisztség után bejelentette visszavonulását. A megyei vadászszövetség és a vadászkamara elnöke munkával teli, de eredményes esztendőket tudhat maga mögött, és nyugodt szívvel adja át a „stafétát” kollégáinak, mert tudja, hogy jó kezek vigyázzák ezután is Békés megye erdeit, rétjeit, tisztásait, és annak megannyi vadját.
Békés megye elsősorban apróvadas terület, mégis az utóbbi időben növekszik a vaddisznó törzsállománya, egy év alatt mintegy 30%-al emelkedett az egyedszámuk. A tendencia nem kedvező, tenni kell ellene, a beavatkozás azonban megfontoltságot kíván a szakemberek részéről.
Minden eddiginél nagyobb tömeg érkezett az idén debütáló pósteleki ROM Fesztivál harmadik napjára. A Randy Marsh alatt a hír6-nak sikerült megmentenie a Termimámor életét, igaz csak részben. Eközben párhuzamosan Miklós Attila szocialista-pacifista forradalmár fél lábon porig alázta a céllövődét, Borsodi Laca kirekesztettnek érzi magát, és a Neo úgy játszott, mintha egy arénában lett volna. Betekintés a szombati napba.
Katona- és karate legenda: shihan Furkó Kálmán 7. dan. A shihan elnevezést a japán Kyokushin karatéban az 5. és magasabb dan szint felett használják. Furkó Kálmán, a magyar Kyokushin karate alapítója, 1972-ben találkozott shihan Mészáros Attila 5. danos, karatemesterrel, aki bemutatót tartott a Testnevelési Főiskolán, ahol Furkó Kálmán egy életre elkötelezte magát a Kyokushin karate mellett.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft