"PREVENCIÓ" címkével ellátott hírek
2017. november közepén magyar és külföldi egészségügyi szakemberekből álló küldöttség érkezett Portugáliából, Nagy-Britanniából, Hollandiából, Belgiumból, valamint Magyarországról az Állami Egészségügyi Ellátó Központból és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központból a Sarkadi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központban működő Egészségfejlesztési Irodába (EFI-be). A "HELIUM" projekt lényege, hogy az öt ország képviselői felkutassák, megismertessék egymással az újszerű, innovatív technikákat, módszereket.
Tegnap délelőtt megállt a békéscsabai Árpád Fürdő ütője, bennmaradt az összes lélegzet, néhány órára a Nap is erősebben sütött. Ugyanis a (régi) hátsó medencében a BRSE-s lányok edzettek – de nem a strandröpi mozgáskultúráját gyakorolták. Hanem… lejjebb!
Tegnap délelőtt megállt a békéscsabai Árpád Fürdő ütője, bennmaradt az összes lélegzet, néhány órára a Nap is erősebben sütött. Ugyanis a (régi) hátsó medencében a BRSE-s lányok edzettek – de nem a strandröpi mozgáskultúráját gyakorolták.
Kedden megállt az idő a kastélyban. De azért előtte derekasan felgyorsult – ugyanis a délelőtti ikerprogram első etapja a mai tinédzserkori black trendről, azaz a gyorsivászat elrettentő példázatáról szólt; amelyet egy kvázi alternatív irodalmi óra oldott fel. Az alter-irodalomtanárok Tóth Kata és Baracsi István, míg a hallgatóság pedig a Gyulavári Bay Zoltán Általános Iskola felsősei voltak.
A nyolcvanas évek végén indult nemzeti stroke programnak köszönhetően az elmúlt húsz évben jelentős eredményeket értek el a stroke kezelésében, azonban vannak e téren még tennivalók - mondta Nagy Zoltán, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKITI) főigazgatója Budapesten.
A Békéscsabai Védőnői Szolgálat, mint a Békéscsabai KEF Drogprevenciós munkacsoportja 20. alkalommal rendezte meg a „Szenvedélyünk az egészség” elnevezésű vetélkedőjét, ezúttal középiskolásoknak. A játékos versenyen első és másodikos középiskolások vettek részt.
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint az államnak a rendőrség helyett a szakmai szervezetekre kellene bíznia a kábítószer-fogyasztás megelőzését. A jogvédő szervezet arra hívja fel a szülők és pedagógusok figyelmét, hogy a rendőröknek hivatalból eljárást kell indítaniuk, ha tanácsadói munkájuk során egy fiatallal szemben felmerül a drogfogyasztás gyanúja.
A kormány költségvetésében megszorítások szerepelnek – erről beszélt Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke Békéscsabán. Hozzátette: ha a megszorítások valóban igazak, akkor bizony a kormány becsapja a választókat, hiszen csak a vasárnapi voksolás után tájékoztatja a lakosságot terveiről. Mindezek mellett Miklós Attila, a helyi szervezet elnöke a mellrák elleni kampány fontosságát hangsúlyozta.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködésben immár 11. éve hirdeti meg „Általános bűnmegelőzési ismeretek” című prevenciós kurzusát pedagógus hallgatók számára.
Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter az ENSZ Kábítószer-ellenes Világnapja alkalmából szakmai elismeréseket adományozott. Az elismerések átadására Korózs Lajos államtitkár kérte fel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft