"PROBLÉMA" címkével ellátott hírek
Az európai emberek "helyzetbe hozásával", nem pedig kívülről kell megoldani a demográfiai és gazdasági problémákat - hangsúlyozta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel a kormányszóvivő.
Gérard Collomb francia belügyminiszter szerint a radikalizálódás miatt nyilvántartott emberek mintegy harmada valamilyen pszichológiai problémával küzd.
Öt rosszindulatú számítógépes támadásból négy komoly problémát okoz a felhasználóknak - tájékoztatta online felmérésének eredményéről az MTI-t a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat.
Változásra van szükség az egészségügyben, hiszen az elmúlt években tett pozitív lépések ellenére a feszültségek és a problémák nem oldódtak meg az ágazatban - erről Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár beszélt egy budapesti konferencián szerdán.
A mind sűrűbben jelentkező éghajlati szélsőségek miatt a Dél-Alföldön és a Vajdaságban is egyre nagyobb probléma a vízhiány és az aszály – közölte Fiala Károly, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) projektvezetője hétfőn Szegeden egy konferencián.
Minden tizedik kínai lakos cukorbeteg, az érintettek többsége ugyanakkor nem tud betegségéről - derült ki egy kutatásból, amelyet a kínai sajtó ismertetett.
Mintegy 42 ezerre tehető azok száma Csehországban, akiknél játékautomata-függőség alakult ki, 350 ezer embernél pedig fennáll ennek a veszélye. Egyebek között ez derült ki az SC&C ügynökség felméréséből, amelyet a kormány megbízásából készített.
A családi kasszának komoly megterhelést jelent az iskolakezdés, de ma már számos támogatási forma igénybe vehető - írja a hirado.hu.
Az egyik hazai biztosítóhoz tavaly 1625 esetben fordultak jogi segítségért a jogvédelmi biztosítással rendelkező ügyfelei, minden negyedik esetben a társasházak közös költségének behajtása ellen kértek jogvédelmet. Sok esetben a fizetendő összeg vagy egy költözés esetében a kifizetendő hónapok száma okozhat vitát a lakó és a társasház között, ami akár költséges pereskedésig is fajulhat.
Füstölt egy BKV-busz Budapesten, a Hegyalja úton szerda délután - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.