"PROHÁSZKA BÉLA" címkével ellátott hírek
Május idusa és június eleje közti időszakban került sor a Magyar-Kínai Diplomáciai Kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából megrendezett Kultúrbazárok programsorozat Majális rendezvényeire. A Pekingben és Sanghajban zajló mega-programfolyamban derekasan szerepet vállaltak Békés megye mesterszakácsai, mestercukrászai, népzenészei, népi táncosai, valamint jeles kéz- és képmívesek is. Minderről Prohászka Béla, Venesz-díjas mesterszakáccsal, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnökével beszélgettünk.
ahhoz, hogy elmesélje az élettörténetét, ellenben épp elég, hogy főztjeivel virtuálisan és azon túl, farkaséhséget generáljon – főleg így kora délelőtt. Üde kismozinkban Szigeti Anna kollégánk ezúttal Prohászka Bélát, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének az alelnökét faggatja az Árpád sori szerkesztőségünkben.
A Gyulai Pálinka Fesztivál egyik különleges attrakciója a „Szilva a konyhában” nevet viselő programelem, amelynek keretében – kiváló szakemberektől – kaphatnak hasznos tanácsokat a gyümölcs konyhában történő felhasználásához. (Kincses Zoltán írása)
Csütörtök délelőtt megkezdődött 22. Csabai Kolbászfesztivál (okt. 19-22.) első attrakciója, a szárazkolbászverseny, a Gyulai úti Rendezvénypajtában. 39-en választották ki, a 104 nevezett termék közül a legjobbat, a nyertest, azaz a királyit – amelynek a gyártója lesz a következő Békéscsabai kolbászkirály.
Július 31-én este, a gyomaendrődi Körös Hotelben Magyar-Kínai gasztronómiai napokra és a borvacsorára várták a meghívott vendégeket.
Magyar gasztronómiai és kulturális kiállítás lesz Pekingben, a több hetes rendezvény november 20-án kezdődik - adott tájékoztatást sajtótájékoztató keretében dr. Pesti Imre a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke és Tímár Albin mesterszakács.
Pénteken startol a XX. Szarvasi Szilvanapok című gasztrofesztivál! Ezúttal Prohászka Béla Venesz díjas mesterszakáccsal, a rendezvény látványkonyha vezetőséfjével hangolok a programfolyamra – bő 20 éve ismerjük egymást; tegeződtünk.
Pénteken startol a XX. Szarvasi Szilvanapok című gasztrofesztivál!
20. alkalommal rendezik meg Szarvason Délkelet-Magyarország egyik legnagyobb és legkülönlegesebb gasztrokulturális fesztiválját. A szeptember 8-10. között esedékes rendezvény nem csak a szilvás ételek kedvelőit várja, hanem azokat is, akik szívesen töltenének néhány feledhetetlen napot a Körös-menti városban. A fesztivál a kulináris élvezeteken túl ugyanis koncertekkel valamint kulturális és gyermekprogramokkal várja a látogatókat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft