"PROHÁSZKA BÉLA" címkével ellátott hírek
Magyar gasztronómiai és kulturális kiállítás lesz Pekingben, a több hetes rendezvény november 20-án kezdődik - adott tájékoztatást sajtótájékoztató keretében dr. Pesti Imre a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke és Tímár Albin mesterszakács.
Pénteken startol a XX. Szarvasi Szilvanapok című gasztrofesztivál! Ezúttal Prohászka Béla Venesz díjas mesterszakáccsal, a rendezvény látványkonyha vezetőséfjével hangolok a programfolyamra – bő 20 éve ismerjük egymást; tegeződtünk.
Pénteken startol a XX. Szarvasi Szilvanapok című gasztrofesztivál!
20. alkalommal rendezik meg Szarvason Délkelet-Magyarország egyik legnagyobb és legkülönlegesebb gasztrokulturális fesztiválját. A szeptember 8-10. között esedékes rendezvény nem csak a szilvás ételek kedvelőit várja, hanem azokat is, akik szívesen töltenének néhány feledhetetlen napot a Körös-menti városban. A fesztivál a kulináris élvezeteken túl ugyanis koncertekkel valamint kulturális és gyermekprogramokkal várja a látogatókat.
Több száz ember az Arany János utcán, Himnusz, helyi táncosok, öt remek szónok, szalagátvágás, díjkiosztó, és még a Nap is bazsalyogott... Ez a summája Újkígyós újsütetű vendéglője, a Park Étterem és Kávézó átadóünnepségének – egyszóval a város méltóképpen megünnepelte a május 1-jén átadott csudaszép komplexumot.
Konyhalátogatással egybekötött, a tálalószemélyzet tapasztalatai kapcsán szervezett tájékoztatót tartott Prohászka Béla és Dávidné Tóth Edit a Szabó Pál téri iskolában.
Kiértékelték a gyermekélelmezés elégedettségi kérdőíveit.
A XVI. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé harmadik délutánja is eléggé komplex volt: többek között Lázár Chef Prohászka Bélával karöltve egy óriás, 1000 főre terítő bográcsban csülökpörköltet rotyogtatott, azonkívül melegítettek a BRSE gyermekei, edzettek a Békéscsabai Atlétika Club reménységei – a Közép-Európa legelső sörfutásán, no és persze folyt, folyt és csak folyt az a bizonyos drága és finom aranysárga nedű…
Már három hét sincs addig, hogy elkezdődjön a nyár legnagyobb bulija Békéscsabán: június 14-18. között Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, a 16.!
A szakácsok is szívesen alkalmazzák a kolbászt, a kolbászhúst különböző ételekbe. Prohászka Béla olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakács elmondta: a kolbászhús számos étel nélkülözhetetlen eleme, az étkeket finomabbá varázsolja, karakteresebbé teszi, színt, ízt ad nekik.