"PROHÁSZKA BÉLA" címkével ellátott hírek
Több száz ember az Arany János utcán, Himnusz, helyi táncosok, öt remek szónok, szalagátvágás, díjkiosztó, és még a Nap is bazsalyogott... Ez a summája Újkígyós újsütetű vendéglője, a Park Étterem és Kávézó átadóünnepségének – egyszóval a város méltóképpen megünnepelte a május 1-jén átadott csudaszép komplexumot.
Konyhalátogatással egybekötött, a tálalószemélyzet tapasztalatai kapcsán szervezett tájékoztatót tartott Prohászka Béla és Dávidné Tóth Edit a Szabó Pál téri iskolában.
Kiértékelték a gyermekélelmezés elégedettségi kérdőíveit.
A XVI. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé harmadik délutánja is eléggé komplex volt: többek között Lázár Chef Prohászka Bélával karöltve egy óriás, 1000 főre terítő bográcsban csülökpörköltet rotyogtatott, azonkívül melegítettek a BRSE gyermekei, edzettek a Békéscsabai Atlétika Club reménységei – a Közép-Európa legelső sörfutásán, no és persze folyt, folyt és csak folyt az a bizonyos drága és finom aranysárga nedű…
Már három hét sincs addig, hogy elkezdődjön a nyár legnagyobb bulija Békéscsabán: június 14-18. között Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, a 16.!
A szakácsok is szívesen alkalmazzák a kolbászt, a kolbászhúst különböző ételekbe. Prohászka Béla olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakács elmondta: a kolbászhús számos étel nélkülözhetetlen eleme, az étkeket finomabbá varázsolja, karakteresebbé teszi, színt, ízt ad nekik.
A söröshordó közel ezer méter magasból szállt alá, és ezzel kezdetét vette a XV. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé.
A mezőgazdaság, a feldolgozóipar az, amely Békés megyének a legfontosabb stratégiai kitörési pontja – mondta többek között Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott csütörtökön, a sarkadi városházán, ahol negyedmagával aláírta a Mintamenza Programról szóló szakmai együttműködési megállapodást.
2015. január 1-jétől lépett hatályba a közétkeztetésről szóló rendelet, amely részletesen szabályozza többek között az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését és tápanyagtartalmát. Prohászka Bélával, a Mintamenza program szakmai vezetőjével beszélgettem.