"PSZICHOAKTÍV ANYAG" címkével ellátott hírek
Őrizetbe vettek a dabasi rendőrök egy kecskeméti nőt, aki a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.
Az újabb és újabb dizájnerdrogok elleni fellépés során az elmúlt években 73 féle anyag került az új pszichoaktív szereket tartalmazó tiltólistára, amely várhatóan a következő hónapokban tovább bővül - nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-nek.
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság által vezetett sikeres nyomozás számolta fel azt a legalább másfél éven át új pszichoaktív anyaggal kereskedő országos hálózatot működtető bűnszervezetet, amelynek 13 tagja ellen emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség.
A sarkadi rendőrök új pszichoaktív anyagnak minősülő szereket foglaltak le két férfitól.
Szarvason, a Béke lakótelepről állítottak elő a rendőrök öt fiatalt, akik az egyik lépcsőházban, ahogyan a rendőrségi közlésben fogalmaznak: hangoskodtak. A 14 és 22 év közötti helyi, illetve békésszentandrási fiúk a gyanú szerint bódult állapotban voltak, egyikük a tőle lefoglalt anyagról azt mondta, hogy herbálként ismeri. A hétfőn délután történtekről a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kedden délután adott tájékoztatást.
A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt kezdeményezte egy 32 éves vésztői férfi, egy 31 éves sarkadi nő és egy 40 éves szintén sarkadi férfi előzetes letartóztatását.
Vésztő közelében igazoltattak a rendőrök egy férfit és egy nőt. A nő ruhájából a gyanú szerint kábítószernek minősülő új pszichoaktív anyag került elő.
Új pszichoaktív anyagot találtak egy Kínából érkezett csomagban a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden a Facebook-oldalán.
A Békés Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 21 éves, előzetes letartóztatásban lévő dobozi férfi ellen.
Négy pszichoaktív anyag került fel a dizájnerdrogok tiltólistájára, így a rendőrség már ezek lefoglalásakor is az eddiginél szigorúbban büntet. A néhány száz forintos drogok a tizenévesek között népszerűek, hatásuk és összetételük azonban ismeretlen.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft