"PULYKA" címkével ellátott hírek
Mintegy 20-25 százalékkal bővülhet a növekvő kereslet miatt a pulykahús belföldi forgalma az év többi hónapjához viszonyítva decemberben, és az exportnál 35-40 százalékos növekedésre számít a Magyar Pulykaszövetség.
Vádemelést javasol a rendőrség két férfi ellen, mert kilenc pulykát loptak el egy köröstarcsai állattartó telepről.
Megtiltotta egyes magyar baromfitermékek importját a japán mezőgazdasági minisztérium szombaton - írja a hvg.hu.
Vádemelést javasol a rendőrség egy férfi ellen, aki szárnyasokat lopott egy gyulai tanyából - tájékoztatta hírportálunkat Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Nyolc pulykatermék azonnali visszahívására kötelezett egy hazai élelmiszer-előállítót a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI), miután a hatóság vizsgálata bebizonyította, hogy a termékek – megnevezésükkel ellentétben – egyáltalán nem, vagy csupán elenyésző mértékben tartalmaznak pulykahúst. A hamisítványok között három áruházlánc saját márkás terméke is szerepel.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy magyar élelmiszer-előállító nyolc, pulykatermékként árult készítményében egyáltalán nem, vagy csak elenyésző mennyiségben talált pulykahúst, a termékeket visszahívták, előállítója milliós bírságra számíthat - közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel.
Romániából származó antibiotikumot tartalmazó pulykahús kerülhetett Németországba – nyilatkozta szerdán Vladimir Mănăstireanu, az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (ANSVSA) aligazgatója.
Több mint hatvan tyúkot, pulykát és kakast lopott el egy 34 éves férfi 2012. novembere óta makói lakóházak udvarából. A Makói Rendőrkapitányság a napokban fogta el a sorozat-betörőt.
A világ legdrágább karácsonyi menüje 125 ezer fontba, azaz 43 millió forintba kerül, igaz nem csupán egy, hanem négy főre.
Kegyes halálban részesítették azt a pulykát, amelynek Barack Obama elnök tavaly megkegyelmezett a nemzeti hálaadási pulykaajándékozás alkalmából - közölte csütörtökön az NBC televízió.
Hírek