"PUSZTULÁS" címkével ellátott hírek
Egyre gyakrabban fordulnak elő tömeges pusztulások a madarak, a halak és a tengeri gerinctelen állatok körében - állapította meg egy új tanulmány.
Mérgező algavirágzás okozta a Chilében talált sivatagi "bálnatemető" állatainak pusztulását több mint ötmillió évvel ezelőtt. A rejtélyt chilei és amerikai tudósok fejtették meg.
Valószínűleg morbillivírus okozza a palackorrú delfinek tömeges pusztulását az Egyesült Államok keleti partvidékén - állapították meg szövetségi kutatók, akik szerint a betegség egészen 2014-ig fogja éreztetni a hatását.
Huszonhárom éve még Magyarország egyik legjobban őrzött területe volt a Tótvázsonyhoz közeli szovjet katonai bázis, ahová magyarok nem tehették be a lábukat. Az egykori titkos várost ma már belepte a gaz, a szebb napokat megélt épületek pedig lassan az enyészetévé válnak - írja a hirado.hu.
Az Atlanti-óceán partján július eleje óta 124 palackorrú delfint vetett partra a víz, ami a történelmi átlag hétszerese.
Idén tavasszal kevesebb haltetemet találtak a halászok a korábbi évekhez képest - közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. az MTI-vel szerdán.
Magyarországon nem fordult elő méhpusztulás a neonikotinoid tartalmú csávázószerek használatakor, ezt alátámasztják az Országos Magyar Méhészeti Egyesület vizsgálatai – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium kedden. A VM közleménye szerint az Európai Tanács ülésén újból napirendre került a neonikotinoid alapú növényvédő szerek betiltása. Magyarország álláspontja szerint kiemelten fontos, hogy a laboratóriumi körülmények között végzett vizsgálatok mellett, szabadföldi kísérletek is bizonyítsák a neonikotinoid alapú csávázószerek használatának kockázatát.
Roland, az olimpiai bajnok kajakosról (Kökény Roland) elnevetett parlagi sas tetemére bukkantak március 17-én, Békés megyében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság (KMNPI) természetvédelmi őrei.
Már a 13 ezret is meghaladja a Sanghajban és a város környéki folyókból kihalászott döglött sertések száma, amely napról napra nő, a tetemek pontos eredete még mindig nem tisztázott.
Méhészek, méhegészségügyi felelősök, szakemberek kutatják az uniós országokban, mi lehet az oka annak, hogy az utóbbi években egyre nagyobb méreteket ölt a méhcsaládpusztulás.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft