"QR-KÓD" címkével ellátott hírek
Jövőre már a nem teljes kitöltöttségű postai csekkeken is kötelező tartalmi elem lesz a QR-kód, amelyet ezidáig csak a teljesen kitöltött bizonylatoknál kellett alkalmazniuk a szolgáltatóknak. A lépés tovább ösztönözheti az ügyfeleket az online fizetésre. A remények szerint.
A Kiváló minőségű sertés (KMS) eredetigazolási rendszer keretében okostelefonnal beolvasható QR-kóddal lehet ellenőrizni a pultban lévő sertéshús származását - mondta a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.
Elég letöltenünk okostelefonunkra a Magyar Posta alkalmazását, lefényképezni a sárga csekkünkön a QR-kódot, és az ügyféladatok máris a készülékbe kerülnek, számlánkat pedig kifizethetjük - egy internetes tranzakcióval - anélkül, hogy felkeresnénk a postahivatalokat. Jövőre egyébként a postán kártyával befizetett csekkek nem számítanak "készpénzfelvételnek", csak egyszerű kártyás fizetésnek.
Lényegesen többen fizetik sárga csekken számláikat idehaza, mint Nyugat-Európában, pedig ehhez postára kell menni, amit gyakran hosszú sorban állás követ. A QR-kódok jelentik a megoldást? - teszi fel a kérdést a híradó.hu, majd lejjebb elmeséli.
A mobiltechnológia felhasználásával igyekszik hozzájárulni az elhunytakról való megemlékezéshez egy kínai temető.
A QR-kód egy okostelefonos alkalmazás, amelynek segítségével pillanatok alatt ki lehet fizetni a számlákat. A tranzakció bankkártyás fizetésnek minősül, így nem jár semmilyen plusz költséggel.