"RAB" címkével ellátott hírek
Öngyilkos lett egy rab a szombathelyi börtönben vasárnap, a jogerős büntetését töltő férfi a zárkájában felakasztotta magát - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője az MTI-vel.
Munkavégzés közben engedély nélkül távozott egy fogvatartott az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti részlege mellett működő fűzhalmi juhászat területéről - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szombaton az MTI-vel.
Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt nyomoz a 44 éves elítélt halála miatt a Katonai Főügyészség.
A 60 év feletti rabok már kétszer annyian vannak, mint 2011-ben, és egyre zsúfoltabbak is a börtönök.
Palesztin rendőrök agyonverték a nábluszi börtönben a múlt héten rendőrökkel összecsapó fegyveres csoport palesztin vezetőjét - jelentette az izraeli közszolgálati rádió kedden.
A szombathelyi börtön reintegrációs programjának része, hogy a fogvatartottak gazdátlan kutyákat tanítanak és idomítanak.
A szegedi börtönben péntek este meghalt rab az az osztrák férfi, aki két éve Hummer terepjárójával halálra gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt - tudta meg az MTI az ügyet ismerő forrástól szombaton.
Rosszul lett és meghalt egy nem jogerősen elítélt fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtön II. számú objektumában - tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) sajtóirodája szombaton az MTI-t.
Huszonkét, terrorizmus gyanújával fogvatartott rab megölt egy őrt, majd megszökött egy bagdadi börtönből - közölték pénteken iraki tisztségviselők.
Teherbe ejtett négy börtönőrnőt egy rab az Egyesült Államokban. Tevon White - ez a fekete bőrű férfi neve - akár a rácsok Casanovája címet is kiérdemelhetné, mivel két őr annyira belehabarodott, hogy még a férfi nevét is magára tetováltatta.