"RABLÓGYILKOSSÁG" címkével ellátott hírek
Húsz év fegyházra ítélt a Tatabányai Törvényszék kedden egy román állampolgárt, aki egy lépcsőházban ezer forintot rabolt egy 85 éves asszonytól, majd amikor a nő segítségért kiáltott, késsel halálosan megsebesítette. Az ítélet jogerős.
A menyasszony apját 10 éve megölték, de az a férfi kísérte oltárhoz, akibe az apja szívét transzplantálták.
2012 októberében brutálisan agyonvertek egy kisnánai idős nőt a pénzéért. Az elkövetők közül egyet sikerült azonosítani, ő az utolsó pillanatban, az ítélethozatal előtt tett vallomást arról, hogy bűntársai is voltak.
Október óta három rablógyilkosság történt Pest megyében, idős emberekre csaptak le az elkövetők. A rendőrség gőzerővel nyomoz, a profilozók szerint alacsony iskolázottságú, primitív férfiak lehetnek az elkövetők.
Rátámadtak, majd kirabolták és rágyújtották a házát az eszméletlenre vert idős férfira - közölte a kedden Pusztaszemesen történt gyilkosság részleteiről csütörtöki sajtótájékoztatóján Szijártó István, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese.
Két rendőr életét vesztette, három pedig lőtt sebekkel kórházba került hétfőre virradóra Kijevben, amikor fegyveres benzinkútrablók üldözése közben utóbbiak rájuk lőttek - közölte az ukrán belügyminisztérium fővárosi részlegének sajtószolgálata.
Egy kínai kereskedő és kislánya esett áldozatául a Rómában történt újabb erőszakos bűncselekménynek; egy éven belül ez volt a tizenharmadik halálos kimenetelű rablótámadás a bűnözés felerősödésével küzdő olasz fővárosban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó