"RAJZFILM" címkével ellátott hírek
Ugye, emlékeznek még arra a zseniális BBC-felvételre, ahol az épp a koreai fejleményekről interjút adó Robert Kelly két gyermeke bekolbászol a képbe?
Minden idők egyik legsikeresebb rajzfilmsorozatának egy része a vasfüggöny innenső oldaláról, a hidegháború idején a kommunizmusból jutott el a kapitalista világ tévéképernyőire.
Pilóta nélküli repülőgépekkel, azaz drónokkal rajzolná fel az égre rajzfilmfiguráit a Disney. A szórakoztatóipari cég három szabadalmi kérelmet is benyújtott a témában.
A Lego kaland című 3D-s számítógépes animációs mozifilm legyőzte George Clooney Műkincsvadászok című filmjét a hét végén a jegybevételeket tekintve az észak-amerikai mozikban.
A The Conjuring című, alacsony költségvetésű film szellemei legyőzték a hét végén a két családi animációs film, a Gru 2 és a Turbó kicsiny hőseit az észak-amerikai mozis toplista élén.
Életének 73. évében meghalt Gémes József Balázs Béla-díjas kiváló művész, rajzfilmtervező és -rendező, a többi között a Daliás idők, a Hugó, a víziló vagy a Vili, a veréb alkotója.
A Földre nyaralni érkező Jézus Krisztus és Buddha közös tokiói kalandjairól szóló animációs filmet mutattak be a japán mozikban a hét végén.
A május 12-i programsorozathoz idén 37 város csatlakozott mintegy hetven helyszínnel.
A "dühös madarakról" szóló rövid epizódok a hétvégén debütáltak - rajzfilmes epizódokkal gondolta tovább az Angry Birds népszerű játéksorozat jövőjét a játékot fejlesztő finn Rovio Entertainment.
A Disney filmstúdió sorozatban éleszti fel egyik legnépszerűbb rajzfilmhősét Mickey egeret. A stúdió 19 hagyományos, kézzel rajzolt epizódot készít. A sorozat június 28-án debütál a Disney tévécsatornán és a Watch Disney Channel online platformon.