"RÁK" címkével ellátott hírek
Helyes életmóddal megelőzhető a daganatos megbetegedések harmada - közölte a Magyar Rákellenes Liga elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán a rákellenes világnap alkalmából.
Ír tudósok felfedezték, miért lehetnek rákosok az elhízott emberek
Gyakoribbak a rák egyes fajtái az amerikai repülőgépek személyzete körében egy friss tanulmány szerint.
A vörösvérsejtek felszínén található egyik transzportfehérje új változatára bukkantak az MTA-TTK Enzimológiai Intézet és az Országos Reumatológia és Fizioterápiás Intézet kutatói, akiknek felfedezése a rák és a köszvény kezelésében is új eredményeket hozhat.
Francia tudósok szerint létezhet kapcsolat a túlságosan feldolgozott ételek - sütemények, csirkefalatok, csomagolt kenyérfélék - fogyasztása és a rák kialakulásának kockázata között, de hangsúlyozták, hogy ennek kiderítésére további kutatásokra van szükség.
A kísérletet a Stanford Egyetem kutató végezték egereken. 90 állatból 90 meggyógyult.
A férfi mindenfélét ígért egy rákbeteg nőnek, akitől 32 millió forintot kapott, de csak étrend-kiegészítőket és vízhajtókat adott neki.
Időről időre megjelennek kutatási eredmények a mobilozás és a daganat kapcsolatáról. Legutóbb egy több éves amerikai vizsgálat eredménye került nyilvánosságra, de még ez sem igazán meggyőző.
Egészséges donortól vett immunsejtekkel vette fel a harcot a rák ellen egy holland-norvég kutatócsoport, amely bebizonyította, az alapelv helytálló.
Január 10-én elhunyt David Bowie brit énekes, a könnyűzene kaméleonja. Néhány nappal az új lemeze megjelenése után hunyt el, miután 18 hónapos küzdelmet folytatott a rákkal.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft