"RÁK" címkével ellátott hírek
Másodpercek alatt ismeri fel a bőrrákot egy új, könnyű hiperspektrális kézi kamera, amelyet finn tudósok fejlesztettek ki - olvasható a finn Műszaki Kutatóközpont (VTT) honlapján. Az első eredmények biztatóak.
Sugárzás nélkül is kimutatható a rákos daganat, ezzel csökken a későbbi tumor kialakulásának veszélye - állapította meg egy amerikai kutatás.
Alig két héttel féltestvére öngyilkossága után kiderült: a színésznő édesanyját megtámadta a rák.
Izraeli kutatók eredményei szerint a gyakran megzavart alvás gyorsíthatja a rákos daganat növekedését és fokozhatja betegség agresszivitását. Ezzel kapcsolatban dr. Pikó Bélát, a Pándy Kálmán Kórház Megyei Onkológiai Központ centrumvezető főorvosát kérdeztük.
Kína világelső az új daganatos megbetegedések és a rák miatti halálozások számát tekintve. A rosszindulatú daganatok négy típusának új eseteiből is a világ legnépesebb országában van a legtöbb - számolt be a South China Morning Post című lap az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése nyomán pénteken.
Évente ötszáz nő hal meg méhnyakrákban Magyarországon, miközben az esetek nagy többsége oltással megelőzhető lenne. A vakcinálás szeptemberben kezdődhet, és gyerekekre is kiterjedhet. A fertőzés ugyanis már kollégiumokban is megjelenhet, a kórokozók terjedéséhez elég, ha valaki más törölközőjét használja.
A véráramban terjedő rákos sejteket elpusztító nanorészecskéket hoztak létre az amerikai Cornell Egyetem kutatói.
A rák 126 milliárd euróba (37,3 ezer milliárd forintba) került 2009-ben az Európai Unió országainak - derült ki az Oxfordi Egyetem tanulmányából.
2013. október 11-én zsúfolásig megtelt Városházi Díszteremben látta vendégül Mezőberény Város Önkormányzata és a Magyar Rákellenes Liga mezőberényi alapszervezete Prof. dr. Bak Mihályt, az Országos Onkológiai Intézet, Sebészeti és Molekuláris Daganatpatológiai Centrumának igazgatóhelyettesét.
A daganatok nagy többségének kialakulásához vezető 21 fontosabb génmutáció okait térképezték fel egy nemzetközi kutatócsoport tagjai, akik szerint a Nature tudományos magazinban megjelent tanulmányuk valódi mérföldkövet jelent a rákkutatásban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft