"RÁK" címkével ellátott hírek
Nem mutatható ki a 2011 márciusi fukusimai atomerőmű-balesethez köthető egészségkárosodás a közelben lakó embereken – közölte Szakai Kadzuo, a japán radiológiai intézet kutatója a Japan Today hírportál vasárnapi jelentése szerint.
A C-vitamin gátolja a melanóma és a mellrák növekedését egy amerikai kutatócsoport szerint, amelynek tagjai a legrangosabb onkológiai szakfolyóirat, az International Journal of Oncology idei első számában közölték megállapításaikat.
Áttörést jelenthet a rákgyógyászatban a Cambridge-i Egyetem kutatóinak felfedezése, akik az emberi sejtekben négyes DNS-spirált mutattak ki.
Saját szívét tartotta a kezében a műtéten átesett fiatal lány.
A levegő szennyezettsége a dohányzást megelőzve a tüdőrák első számú okozójává léphet elő. A környezetszennyezés mértéke még nem érte el tetőfokát Kínában, a jövőben minden korábbinál súlyosabb környezeti válság várhat az országra - összegezhetők egy hétvégi hongkongi konferencia szakértői véleményei.
A GPS-technológia, amely lehetővé teszi az állatok mozgásának, viselkedésének követését, forradalmasította az olyan gerincesek tanulmányozását, mint a madarak, a majmok vagy akár a bálnák: a módszerrel most először tanulmányoztak rákokat, amelyek a világ legelterjedtebb állatainak számító ízeltlábúak közé tartoznak.
Egy majmokkal végzett amerikai tanulmány eredménye azt ígéri, hogy megőrzött őssejtjeik segítségével később egészséges hímivarsejteket termelhet azoknak a férfiaknak a szervezete is, akik a gyerekkori rákbetegségük kezelésére adott kemo- és sugárterápia miatt terméketlenné váltak.
Több tízezer kínai nőt követtek nyomon több mint egy évtizedig kanadai kutatók, akik kimutatták, hogy a zöld teát rendszeresen fogyasztók között kisebb volt a bél-, a gyomor- és a torokrák kockázata.
„… A ponty feltehetőleg kínai közvetítéssel jutott el Japánba, mintegy 4-600 évvel ezelőtt. Japánban az első, tenyésztés során előállított színváltozat az 1820-as években jelent meg Ojiya városában a Niigata prefektúra területén, Honshu szigetének észak-keleti partján. A XX. században számtalan színváltozat jött létre, leginkább a piros-fehér Kohaku.
Brit és amerikai kutatók rátaláltak a prosztatarák két határozott genetikai markerére, amelyekkel megjósolható, hogy a páciensnek agresszív típusú-e a betegsége. Ezekre a jellemzőkre alapozva tervezték meg kísérleti vértesztjeiket, amelyek vonalkódhoz hasonlóan olvassák ki a genetikai jegyeket. A The Lancet Oncology című orvosi folyóiratban közzétett tanulmányok szerint hamarosan vérteszt használatával dönthetik el, hogy melyik páciensnek van szüksége azonnali kezelésre.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft