"RÁKBETEGSÉG" címkével ellátott hírek
A rendszeres mozgás, a sport csökkenti a rák kockázatát - mondta Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.
Újabb nagy lépéssel került közelebb a tudomány egy olyan új módszerhez, mellyel a vérből diagnosztizálhatók a leggyakoribb ráktípusok - számolt be róla a BBC hírportálja.
A munkába biciklizés jelentősen csökkentheti a rákos, valamint a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás kockázatát - állítják a kutatók a British Medical Journal (BMJ) című brit orvosi folyóiratban közölt tanulmányukban.
Évente 30 ezren halnak bele Magyarországon daganatos betegségbe. A lakosságnak csak 30-40 százaléka jár szűrővizsgálatokra.
Még a hagyományos onkológiai kezelés mellett sem biztos, hogy jó szedni a C-vitamint – figyelmeztetnek az orvosok.
A betegségeket túl későn ismerik fel, az EU más országaiban nagyobb az esély a gyógyulásra.
Tudományosan bizonyított, hogy alkohol legalább hét különböző rákos megbetegedést tud okozni, és a mindenki által ismert májrákot még egy hosszú lista követi:
A mintegy négy hónapos kemoterápiás kezelést lezáró pénteki orvosi vizsgálat kimutatta, hogy a nyirokcsomórák eltűnt Karel Gott testéből - közölte Aneta Stolzová, a lankadatlan népszerűségű 76 éves cseh popsztár szóvivője pénteken.
Szarvason egy fiatal család önhibáján kívül nagyon nehéz helyzetbe került. Precskó Sándort és családját olyan egészségkárosodások érték, melyeknek kezelését önerőből sajnos nem tudják már megoldani.
Alig két nappal azt követően, hogy Céline Dion férje, René Angélil gégerákban elhunyt, az énekesnő egyik bátyja is meghalt daganatos megbetegedések miatt - tudatta a francia-kanadai születésű világsztár szóvivője.