"REAKTOR" címkével ellátott hírek
A Fukusima-1 atomerőmű területén erősen sugárzó radioaktív forrást észleltek, amely a megengedett határérték százszorosát bocsátja ki - közölte pénteken a létesítményt üzemeltető TEPCO japán energiavállalat.
Novemberben megkezdődhet az elhasznált fűtőelemek kiemelése a két és fél éve balesetet szenvedett fukusimai atomerőmű 4-es reaktorának pihentető medencéjéből, miután a japán atomenergetikai hatóság szerdán jóváhagyta a terveket.
Japánban megkezdődött a "visszaszámlálás" a fukusimai atombaleset után 2011-ben leállított 48 atomreaktor egy részének újraindításához - írja a Bloomberg hírügynökség hírportálja.
A japán kormány tárgyalásokat kezdett a szaúd-arábiai kormányzattal atomreaktorok szállítására.
Negyedik generációs, a szakértők szerint rendkívül biztonságos nukleáris erőmű építése kezdődött meg Kínában - számol be a kínai sajtó.
Egy amerikai energiaszolgáltató közlése szerint egy pennsylvaniai atomerőmű egyik reaktora váratlanul leállt helyi idő szerint vasárnap hajnalban. A PPL Corp. szakértői vizsgálják, hogy mi okozhatta a Berwickhez közeli Susquehanna atomlétesítmény egyik reaktorának leállását.
Kínában az eddigi legnagyobb, de a világon is ritka méretűnek számító homokkő-típusú uránérc-lelőhelyre bukkantak az északi országrészben - jelentette be a föld- és erőforrásügyi minisztérium vasárnap.
A katasztrófaelhárító egységek hozzáláttak az elhasznált fűtőelemek kiemeléséhez a tavaly márciusi földrengés és szökőár nyomán megrongálódott fukusimai atomerőmű 4-es reaktorában - jelentette be kedden a létesítményt üzemeltető TEPCO vállalat.
Egymástól függetlenül két atomerőmű két reaktora is leállt Dél-Koreában. A balesetek egyikében sem mértek radioaktív szennyezést.
Nem tervezik leállítani a kormányzat által korábban már engedélyezett atomerőművek építésének leállítását Japánban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft