"REFORMÁTUS TEMPLOM" címkével ellátott hírek
Hetvenhárom év után újra együtt a három harang Füzesgyarmaton. Már szerdán megérkeztek, de csak másnap, szeptember 21-én, csütörtökön emelték be a református templom új harangjait a helyükre.
2017. július 9-én, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődött Alföldi Unitárius Búcsú keretében került sor az ökumenikus ünnepségre a „Reformáció 500. évfordulója” alkalmából.
A karácsonyhoz közeledve mindannyian megállunk egy kicsit, számba vesszük a mögöttünk álló évet és igyekszünk meghitten, szeretteink körében eltölteni az ünnepet. A karácsonyi várakozás pillanatait idézik meg a minden évben megrendezendő Karácsonyi Kórusok Hangversenyével, melyen Békés valamennyi kórusa közreműködik – közölték a szervezők.
Némileg felbolydult a Békés megyei Csorvás város csütörtök délelőttje, ugyanis helyére emelték a református templom új toronysisakját. A nem mindennapi látványosságra természetesen kilátogatott a település apraja-nagyja is. A kivitelezési munkálatokat az Átrimex Kft. végezte.
Némileg felbolydult a Békés megyei csorvásiak csütörtök délelőttje, ugyanis helyére emelték a református templom új toronysisakját. A nem mindennapi látványosságra természetesen kilátogatott a település apraja-nagyja.
Az ótordai református templom raktárában várja sorsának jobbra fordulását egy nagyon leromlott állapotú, Bécsben gyártott Bösendorfer-zongora, amellyel Liszt Ferenc 1881-ben Pozsonyban hangversenyezett - írja csütörtöki számában a Szabadság című kolozsvári napilap.
Templomot épít Bélmegyeren a békési református egyházközség. Az épület alapkövét szombaton tették le, az ez alkalomból tartott istentiszteleten Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. A templom építésének kivitelezési munkálatai júniusban kezdődtek, és a tervek szerint novemberben fejeződnek be.