"REGÉNY" címkével ellátott hírek
Tévedés ne essék! Nem valami próféciáról vagy mélylélektani üzenetről van szó, hanem egy regényről, amelyet a fenti címen adott ki nemrégiben egy Szeghalmon élő, fiatal kamionsofőr, Balázs Péter és párja, Szöllősi Kitti.
Rejtő Jenő könyvéből forgatnak tévéfilmet, amely az M1-en lesz látható először. A filmet A detektív, a cowboy és a légió című kisregényből adaptálták, és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság pályázatán kaptak a forgatásra pénzt.
Százezer eperfa címmel új regénnyel jelentkezett a 85. Ünnepi Könyvhétre Egressy Zoltán. A sok műfajban alkotó, az utóbbi években elsősorban drámákat és novellákat író szerző második regényének egyik alapeleme a szimbólumok használata.
Lovas Ildikó szabadkai magyar írónő Spanyol menyasszony című regényét viszi színpadra a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház júniusban.
Harmadik filmjét rendezi Madonna, aki Rebecca Walker amerikai írónő Adé: A Love Story című regényét viszi vászonra a Deadline filmes portál értesülései szerint.
Ugron Zsolna Erdélyi menyegző című történelmi regényét mutatták be Kolozsváron a Bulgakov irodalmi kávézóban szombaton; az est vendégeként Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége méltatta a szerzőt.
Megjelent Babiczky Tibor első regénye Magas tenger címmel a Magvető Kiadónál. A főként költőként ismert szerző 180 oldalas könyve egy nyomozóról szól, aki saját bűntudatának eredetét kutatja.
Günter Grass lezárta regényírói munkásságát. Ezt az irodalmi életművéért 1999-ben Nobel-díjjal kitüntetett német író, festő, grafikus jelentette be egy hétfőn megjelenő interjúban.
James Bond nemhogy a világot nem tudta volna rendszeres időközönként megmenteni, de "a lábán sem tudott volna megállni" annyi alkoholtól, amennyit Ian Fleming, a Bond-regényfolyam szerzője Őfelsége leghíresebb titkos ügynökével megitatott - erre a következtetésre jutott két brit orvos szakértő.
Hatvankét éves korában meghalt Oscar Hijuelos kubai-amerikai író, A Mambo Kings szerelmes dalai című kötet Pulitzer-díjas szerzője, akinek művéből Antonio Banderas és Armand Assante főszereplésével A mambó királyai című filmet forgatták.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó