"REJTŐ JENŐ" címkével ellátott hírek
Eddig kiadatlan, kisebb terjedelmű Rejtő Jenő-szövegeket, levéltári dokumentumokat és fotókat felvonultató emlékkötet jelent meg a Szépmíves Kiadó és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) gondozásában.
A 111 évvel ezelőtt született Rejtő Jenő kalandos életéről nyílik gyermekközpontú, interaktív foglalkozásokkal egybekötött időszaki kiállítás a budapesti Holokauszt Emlékközpontban március 22-én.
Vesztegzár a Grand Hotelben - krimimusical a Jókai Színházban, és a premierközönség hálás tapssal jutalmazta a színvonalas szórakoztatást – Niedzielsky Katalin kritikája.
Nagyon várta már ezt a pillanatot. Olyan ez, mintha egy igazán fontos ajándékot adna át – mondta el kérdésünkre Szente Vajk azzal összefüggésben, hogy ismét Békéscsabán, a Jókai Színházban dolgozhat. Hozzátette: azt szeretné, ha minden stimmelne: ha jó lenne a légkör, az időzítés, végül pedig a megajándékozottak örülnének még a csomagolásnak is.
Rejtő Jenő, vagyis a komikus kalandregény koronázatlan királyának írásai egészen különleges módon szabadítanak fel bennünk valamit, amitől a legváratlanabb pillanatokban tiszta kacajra derülünk. Nem lehet megfejteni, mi a nagybetűs szerző zsenijének titka, de kétségtelenül egyedülálló a dolog...
A Rejtő Legendárium címmel pénteken, a Pesti Vigadóban emlékeznek meg a 110 éve született íróról vetítéssel, pódiumbeszélgetéssel és kiállítással.
Rejtő Jenő könyvéből forgatnak tévéfilmet, amely az M1-en lesz látható először. A filmet A detektív, a cowboy és a légió című kisregényből adaptálták, és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság pályázatán kaptak a forgatásra pénzt.
Rejtő Jenő a legismertebb név azon a listán, amelyre azok a magyar szerzők kerültek, akiknek műveire január 1-jével lejárt a szerzői jog, vagyis közkinccsé váltak.
A Békéscsabai Jókai Színház Varázsszőnyege tavaly végigrepült Békés megyén. Eljutott mindenhová, a legeldugottabb, legkisebb településig is. A varázsszőnyegre aztán felültettek egy családot és elvitték őket a Jókai Színházba, Békéscsabára. Az autó mindig közvetlenül a főbejárat oszlopsoránál állt meg, ahol a színház igazgatója köszöntötte a vendégeket, akiket ezután piros szőnyegen vezették be az épületbe, és foglalhatták el a nézőtér legjobb helyét, az igazgatói páholyt.