"REMBRANDT" címkével ellátott hírek
Új képet festett egy számítógép Rembrandt munkáinak alapos tanulmányozása után, majd a szakemberek háromdimenziós nyomtatással életre is keltették a művet, hogy az textúrájában is olajfestményt idézzen.
Vasárnap estig még megtekinthető az európai kultúra egyik virágkorát, a 17. századi holland művészet időszakát bemutató Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című nagyszabású kiállítás. A tárlat a kor legnagyobb mestere, Rembrandt köré épül, akitől 20 remekművet láthat a közönség.
Több mint 300 milliárd forintra biztosították azokat a festményeket, amelyek a Szépművészeti Múzeum új holland kiállítására érkeztek. A tárlat a jövő héten nyit, de pénteken csomagolták ki a főművet, Rembrandt 34 éves korában festett önarcképét. Csak ez az egy festmény több tízmilliárd forintot érne a műtárgypiacon. Szakértők szerint olyan kiállítást sikerült összehozni, amelynek már külföldön is komoly híre lesz.
Rembrandt van Rijn - A metszet művészetének a csúcsa címen nyílt kiállítás szombat este Kolozsváron az Erdély Néprajzi Múzeuma szervezésében.
Húszmillió fontot érő, eredeti Rembrandt-önarcképként azonosították azt a festményt, amelyet még 2010-ben kapott adományként a National Trust brit műemlékvédelmi szervezet.
Egy norvég galéria elvesztett egy Rembrandt-rézkarcot, mert futár helyett a postát vette igénybe a képzőművészeti alkotás szállítására.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó