"RENDEZŐ" címkével ellátott hírek
Szerencsés alkat. Valahogyan mindenben megtalálja a jót. Nem megkeresi, hanem megtalálja, szinte magától. Így volt ez, mióta az eszét tudja. Aztán egészen fiatalon véget vetett minden jójelölt helyzetnek, mert megtalálta a legjobbat.
A Békéscsabai Jókai Színház művészei közül többen nem elégszenek meg pusztán csak a színpadi munkával, vannak közöttük olyanok, akik alkalmanként felcserélik a színpadot a rendezői székre. Azonban a sokoldalúak közül is kitűnik egy, aki nemcsak eljátssza, nemcsak rendezi, de meg is írja a darabot.
Rendezőként tér vissza a film világába Kristin Scott Thomas, aki egy romantikus drámából készít nagyjátékfilmet.
Gárdos Péter nyerte a legjobb rendező díját Hajnali láz című alkotásáért a várnai nemzetközi filmfesztiválon.
Gergely László rendezőtől, színházvezetőtől, a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség elnökétől augusztus 25-én, csütörtökön 14 óra 30 perckor vesznek végső búcsút a Farkasréti temető Makovecz-termében - tudatta a szervezet kedden az MTI-vel.
Betekinthetnek az olvasók az 1972-ben forgatott A keresztapa című klasszikus film kulisszái mögé: Francis Ford Coppola rendező ugyanis kiadja jegyzeteit, amelyekkel a Mario Puzo regénye nyomán született film forgatására készült.
Életének 55. évében elhunyt Kamondi Zoltán Balázs Béla-díjas rendező, forgatókönyvíró, producer - közölte csütörtökön az MTI-vel a Magyar Filmművészek Szövetsége.
Rekordsebességgel kapkodták el a boltokból az Oroszországban 20 év börtönbüntetésre ítélt Oleh Szencov ukrán rendező első könyvét.
Nyolcvanöt éves korában elhunyt Jack Gold háromszoros BAFTA-díjas brit rendező, köztük a Jó éjt, Mr. Tom! alkotója.
Angelina Jolie nevét is emlegetik azok között a rendezők között, akikre a Marvel stúdió rábízná a Marvel kapitány című új szuperhősfilm forgatását.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó