"RENDKÍVÜLI IDŐJÁRÁS" címkével ellátott hírek
Legmagasabb veszélyességi fokozat(1-3): 2. (NARANCS)
Papp Károly országos rendőr-főkapitány a rendkívüli időjárás miatt felfüggesztette a szombattól hétfőig tervezett, a gépjárművek passzív biztonsági rendszereit ellenőrző akcióját - közölte a rendőrség a police.hu honlapon.
A rendkívüli időjárási helyzet miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) operatív törzset működtet - tájékoztatta a helyettes szóvivő szerda délben az MTI-t.
Rendkívüli téli időjárási eseményekre készülve tartott gyakorlatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a társhatóságokkal.
Éjszaka nyugaton már tartósabban csökken a felhőzet, keleten azonban még több lesz a felhő, és elsősorban a Duna-Tisza közén lehet helyenként zápor, zivatar.
A rendkívüli időjárási körülmények következtében kialakult szlovén határzár miatt már négy megyében és a Budapesti Rendőr-főkapitányság területén is korlátozzák a teherforgalmat - közölte honlapján a rendőrség.
Az olasz katasztrófavédelem péntek éjfélig riasztást rendelt el az északkelet-olaszországi Veneto és Friuli Venezia Giulia tartományban a rendkívüli rossz idő miatt.