"REPUBLIKÁNUS" címkével ellátott hírek
Visszatért Washingtonba a megosztott kormányzás, miután a demokraták megszerezték a képviselőházi többséget a november 6-i félidős választásokon; ezzel új korszak veszi kezdetét az amerikai politikai életben - vélték neves amerikai lapok politikai elemzői.
Bejelentette a republikánus John Kasich ohiói kormányzó helyi idő szerint szerda délután, hogy felfüggeszti kampányát, és végleg kiszáll az amerikai elnökjelöltségért folytatott küzdelemből. Ezzel a Republikánus Pártban a milliárdos New York-i üzletember, Donald Trump maradt az egyetlen pályázó az elnöki posztra.
Befejezi kampányát, kiszáll a republikánusok elnökjelöltségéért folytatott küzdelemből - jelentette be Jeb Bush volt floridai kormányzó a.
Egy hónappal azután, hogy pénzügyi nehézségek miatt leállította kampánystábjának finanszírozását, pénteken kiszállt a republikánus elnökjelöltségért folytatott küzdelemből Rick Perry, Texas leghosszabb ideig hivatalban lévő kormányzója.
Megoldás körvonalazódik az adókról az egyik republikánus szenátor szerint az amerikai kongresszus republikánus és demokrata párti vezetői között.
Jon Huntsman volt utahi kormányzó és pekingi exnagykövet hétfőn bejelentette, hogy visszalép a republikánus párt hivatalos elnökjelöltségéért folytatott küzdelemtől és támogatásáról biztosította Mitt Romney jelölését.
Newt Gingrich, az amerikai képviselőház volt elnöke fölényesen vezet a republikánus párt támogatói között, a választásokat eldöntő független és ingadozó szavazók viszont idegenkednek tőle - derült ki a The Wall Street Journal és az NBC News tévécsatorna szerdán közzétett közvélemény-kutatásából.
A külföldnek nyújtott amerikai támogatások leállítását helyezték kilátásba tizedik, a külpolitika kérdéseiről megtartott televíziós vitájukban a republikánus elnökaspiránsok, s közülük ketten is háborúval fenyegették meg Iránt, ha nem hagy fel a nukleáris fegyverprogramjával - közölték összefoglalóikban a vasárnapi amerikai lapok.
Az amerikai politika kulcskérdéseiben határozott jobbratolódás figyelhető meg azoknál a republikánus politikusoknál, akik beszálltak a 2012-es elnökválasztást megelőző küzdelembe, az első ilyen erőpróbába az ultrakonzervatív Tea Party mozgalom születése óta - írta keddi számában a konzervatív The Washington Times.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft