"REPÜLÉS" címkével ellátott hírek
A Concorde óta mindenki azt várja, hogy végre újra legyen szuperszonikus repülőgép a polgári légi közlekedésben. A Boeing már nagyon szeretné megépíteni a sajátját, de hosszú évek telnek majd el, mire valóság lehet belőle.
A légitársaságok még mindig nem hajlandók kártérítést fizetni az utasoknak járattörlés vagy hosszú késés esetén, holott ezt jogszabály mondja ki. Ezen kívül nem tesznek eleget segítségnyújtási kötelezettségüknek sem - írja a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége utaspanaszok alapján.
Repülőn vagy hajón internetezni saját mobillal vagy számítógéppel – ha nem is olcsó, de egyre jobb az összeköttetés. Közben új életre kel a műholdas telefonálás is.
A Düsseldorfból és Berlinből, valamint a Frankfurtból érkező első charterjáratokkal szombaton megkezdődik az idei nagygépes repülési szezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton, ahol ebben az évben a tavalyihoz hasonló utaslétszámra számítanak - mondta el az MTI érdeklődésére a repteret üzemeltető Hévíz polgármestere.
A vita azt követően újult ki, hogy a Hawaiian Airlines ezentúl nem engedi meg, hogy az utasok saját maguk válasszák ki a helyüket a Pago Pago és Honolulu közötti repülőjáraton.
Az elmúlt két évben az amerikai út volt a legdrágább, a legtöbbet a keleti nyitásra fordították.
Az eset Japánban történt, és a hatóságok szerint a hatéves lány egy székre állva mászott át a terasz korlátján.
Hamarosan megváltozhatnak a repülőgépek turistaosztályán a székek, több koncepció is született már három helyett kettő és fél székes sorra, illetve biztonságos álló helyzetet biztosító székre is - írta Flightglobal szaklap.
A terrorizmus és a határon átnyúló bűnözés elleni együttműködés megerősítésére ezentúl felszállás előtt tizenkét órával kell adatot szolgáltatniuk a légitársaságoknak a schengeni határt átlépő utasokról, a járat felszállása után pedig továbbítaniuk kell a szervezett bűnözés elleni koordinációs központnak - ezt is tartalmazza a légi közlekedésről szóló törvény módosítása, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg - számol be a Magyar Hírlap.
Ez derült ki abból a közvélemény-kutatásból, melyet az ARD közszolgálati televízió rendelt meg.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft