"REPÜLŐJÁRAT" címkével ellátott hírek
Jövő nyártól a világ hetedik legnagyobb légitársasága, a China Eastern várhatóan heti négy alkalommal közvetlen repülőjáratot indít Sanghaj és Budapest között - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői sanghaji megbeszélései után a közmédiának adott nyilatkozatában.
Egy titkosszolgálati információk alapján felépített robbantótesttel végzett tesztek után vezette be márciusban az Egyesült Államok a laptoptilalmat tíz, főként közel-keleti repülőtérről az Egyesült Államokba induló légijárat fedélzetén - közölte John Kelly amerikai belbiztonsági miniszter.
Az ukrán nemzeti légitársaság, az UIA júniustól índítja új járatait, ezek között szerepel egy új Kijev-Budapest járat is - olvasható a Kárpáthír oldalán.
Elindult a világ legrövidebb nemzetközi légi járata, a repülőgépek a Boden-tó svájci partjáról a németországi Friedrichshafen városáig közlekednek - közölte a People's Viennaline osztrák légitársaság szerdán.
Többféle kártalanítás is járhat a légitársaságok utasainak késés vagy járattörlés esetére, a távolságtól függően 250, 400, vagy 600 euró lehet - mondta el a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Európai Fogyasztói Központjának vezetője.
Elindult a spanyol Iberia légitársaság közvetlen Madrid-Budapest járata, a kedd délelőtt felszálló első gép 95 utasát köszöntötte felszállás előtt a repülőtéren a madridi magyar nagykövet.
Hamarosan elérhetőek a jegyek a Prága-Balaton légi járatra - közölte Daniel Sabík, a CSA szóvivője pénteken az MTI-vel, azzal kapcsolatban, hogy a nyári turistaszezonban rendszeres heti légi járatot indít Prága és a Balaton között a Cseh Légitársaság (CSA).
Brit meteorológusok szerint a repülők elterelésével védeni lehetne az éghajlatot, ha olyan útvonalon közlekednének, ahol nem hagynak maguk után kondenzcsíkot.
Több mint háromórás késéssel szállt fel egy repülő Nagy-Britanniában, mert aludt személyzete. Kötelező volt nekik.
Miközben Washingtont szerdán megkímélte a hóvihar, az amerikai fővárossal szomszédos Virginia állam kormányzója szükségállapotot hirdetett, mert a vihar miatt 123 ezer fogyasztó maradt áram nélkül.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft