"REPÜLŐTÉR" címkével ellátott hírek
Debrecen mellett Miskolc is versenyben volt, a nemzetközi reptér viszont komoly előnyt jelentett, így a hajdúsági város lett a befutó.
A brit főváros legkisebb repteréről van szó, a Cityről. Budapestről nem mennek oda járatok.
A város határában található repülőtér működése a 2010-ben történt jogszabályi változások miatt ellehetetlenült.
Az európai terrortámadások miatt a Bécs közelében fekvő schwechati repülőtéren decembertől bevezetik a biometrikus arcfelismerő rendszert, amellyel a schengeni térségen kívülről érkező utasokat fogják vizsgálni - írta a Kurier című osztrák lap szerdai számában.
A földre tepert és le akart fegyverezni egy férfi egy katonanőt a Párizs melletti Orly repülőtéren, ezért a biztonsági erők lelőtték. Később azt közölték róla: a hatóságok által számon tartott férfi fegyveres rablásért, köztörvényes bűncselekményekért már ült börtönben. A támadó szombat reggel egy közúti ellenőrzés során meglőtt egy rendőrt is.
A földi kiszolgáló személyzet hétfő hajnaltól újabb 25 órás sztrájkba lép a két berlini nemzetközi repülőtéren. A munkabeszüntetés hétfőn reggel négykor indul és kedd reggel ötig tart. Várhatóan a budapesti járatok sem közlekednek.
Szemétben gázolnak az utasok a barcelonai El Prat repülőtéren a takarítók napok óta tartó sztrájkja miatt; több spanyol sajtóorgánum kaotikus állapotokról számolt be pénteken.
Az RFID-s azonosításnak köszönhetően az utas is tudhatná, hol jár épp a csomagja, a futószalag pedig automatikusan leállna, ha egy csomag rossz gép felé tart.
Vegyszer okozta incidens miatt lezárták péntek este a londoni City repülőteret.
A repülőterek biztonsági rendszerében alkalmazott okostechnológiák külső támadások elleni védelmét modellezi egy uniós program magyar kutatócsoportja - közölte a részt vevő két magyar szervezet egyikeként a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. az MTI-vel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó