"RÉTHY PÁL KÓRHÁZ" címkével ellátott hírek
Békés Megyei Központi Kórház néven egyesül a Gyulán működő Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház és a békéscsabai Réthy Pál Kórház április 1-jén - jelentette be Mészáros János egészségügyi ellátásért felelős helyettes államtitkár pénteken Gyulán.
Pénteken tartotta hagyományos Semmelweis-napi ünnepségét a Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet a Csaba Parkban. A program a Jókai Színház színművészeinek zenés műsorával kezdődött, majd a rendezvényszervező, Dr. Becsei László főigazgató főorvos és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a vendégeket. A kitüntetések és a Dr. Réthy Pál emlékérem átadása után a vacsorára, valamint tombolasorsolásra is sor került.
Egy kisfiút hagytak hétfőről keddre virradó éjjel a békéscsabai Réthy Pál kórház babamentő inkubátorában. A gyermek állapota már stabil, de enyhén lehűlt állapotban találták meg.
A Palmetta zenekar május 31-én, vasárnap délelőtt gyermeknap alkalmából ellátogat a békéscsabai Réthy Pál Kórház Gyerek Osztályára.
Szombat reggel majdnem rádőlt egy tölgyfa a békéscsabai Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet rehabilitációs osztályának az épületére.
Szombat reggel majdnem rádőlt egy tölgyfa a békéscsabai Réthy Pál Kórház és rendelőintézet rehabilitációs osztályának az épületére.
150 éves idén a Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet. Ennek apropójaként számtalan rendezvényt szerveztek, többek között útnak indítottak egy tudományos előadássorozatot, ami érinti a kórház osztályait, feladatköreit. Minden ülésen górcső alá vesznek egy-egy területet, amelyről szakemberek adnak részletes tájékoztatót. Ezúttal a hemofília került középpontba.
Szokatlan helyszínre invitálták a sajtó képviselőit kedd délelőtt a békési megyeszékhelyen, a békéscsabai kórház új szárnyának szerkezetkész épületébe gyülekeztek az írott és elektronikus média munkatársai, városi vezetők, képviselők, kórházi dolgozók, a beruházás kivitelezésében részt vevők. Az apropó fontos, hiszen újabb mérföldkőhöz érkezett a csabai beruházás, az épületszárny elérte legmagasabb pontját.
Új centrum létesült a gyulai kórházban. Az invazív kardiológiai és rehabilitációs központ a megye és a térség gyógyítása szempontjából jelentős előrelépés, az országban már csak itt nem volt hasonló ellátás. Mostantól ez a „fehér folt” is eltűnt.
Hírek