"REZSICSÖKKENTÉS" címkével ellátott hírek
A többfázisú, így drágább jogosítvány bevezetését szorgalmazzák a szakmabeliek, mert jelentősen csökkenthetné a végzetes balesetek számát. A kérés teljesítése egyelőre nem fér bele a kormány rezsicsökkentő politikájába.
Az állami rezsicsökkentés folytatásaként több közigazgatási illeték és igazgatási szolgáltatási díj megszüntetéséről döntött a parlament a kormány javaslatára.
A hatósági árszabás, tehát a rezsicsökkentés is veszélybe kerülne az energiaunió megteremtésével az Európai Unióban - mondta az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.
Bár az otthoni energetikai beruházások megtérülését a számladíjak csökkenése lerontotta, egyre többen áldoznak erre milliókat. A kormány elvonna az uniós támogatásokból - írja a hvg.hu.
A Fidesz szerint a szocialisták, ahogy a rezsicsökkentést és a családokat érintő adócsökkentéseket is támadták, most a családok olcsóbb otthonteremtését, a lakásépítési áfa csökkentését támadják.
A rezsicsökkentéseknek köszönhetően 2013-14-ben 373 milliárd forintot takarítottak meg a lakossági fogyasztók, akik a legtöbbet a villanyszámlán spórolták - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) saját adataira hivatkozva.
Mintegy félmilliárd forintból újult meg a Békés Megyei Kormányhivatal központi épülete Békéscsabán. Az energetikai korszerűsítés éves szinten 10 és félmillió forint megtakarítást eredményez.
Mintegy félmilliárd forintból újult meg a Békés Megyei Kormányhivatal központi épülete Békéscsabán. Az energetikai korszerűsítés éves szinten 10 és félmillió forint megtakarítást eredményez.
Rezsicsökkentési elem is lehetne a fogyasztói tej általános forgalmi adójának (áfa) 5 százalékra csökkentése - mondta a Tej Szakmaközi Szervezet és terméktanács elnöke csütörtökön Budapesten.
Negyedmillióval kevesebb ember veszélyeztetett, mint tavaly. A lakás megfelelő fűtése miatt veszélyeztetettek száma 18 százalékkal csökkent. Ez is azt tanúsítja, hogy a rezsicsökkentés meghozta az eredményét – mondta Czibere Károly szociális ügyekért felelős államtitkár a köztévében.