"REZSICSÖKKENTÉS" címkével ellátott hírek
Minden magyar háztartásnak jár a téli rezsicsökkentés, ezért a kormány a 12 ezer forintos jóváírás kiterjesztéséről döntött - mondta a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
A szakember szerint a lakók annál kevesebb pénzt kapnak, minél több lakásos egy társasház. Eközben mások kétszer is megkaphatják a jóváírást.
Sokaknak nyárig kell majd várniuk a 12 ezer forintos jóváírásra a fűtésszámlából-tudta meg a Népszava.
A Nemzeti Közművek a földgázfogyasztók folyószámláján jóváírta a téli rezsicsökkentés összegét - közölte a NKM Nemzeti Közművek Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
Mintegy 40 milliárd forint marad a lakosságnál a téli rezsicsökkentés után - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.
A kormány hétfőn tárgyal a távhővel fűtők téli rezsicsökkentését szabályozó rendeletről, amely alapján a szolgáltatók az áprilisi számlákban érvényesítik a 12 ezer forintos támogatást - mondta a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.
A háztartások túlnyomó részének ígér a kormány 12 ezer forintot a választás előtt – nehéz máshogy értelmezni Orbán Viktor bejelentését a rezsicsökkentésről. A miniszterelnök a részletekkel adós maradt, de így is lehet számolgatni, mennyi közpénzt visz el az akció.
A tagállamok nem veszthetik el azon lehetőségüket, hogy a lakosság érdekében beavatkozzanak az energiaárak alakulásába, tovább kell harcolni a rezsicsökkentés védelmében - jelentette ki Gyürk András, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője Brüsszelben, az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.
A többfázisú, így drágább jogosítvány bevezetését szorgalmazzák a szakmabeliek, mert jelentősen csökkenthetné a végzetes balesetek számát. A kérés teljesítése egyelőre nem fér bele a kormány rezsicsökkentő politikájába.
Az állami rezsicsökkentés folytatásaként több közigazgatási illeték és igazgatási szolgáltatási díj megszüntetéséről döntött a parlament a kormány javaslatára.