"RIASZTÁS" címkével ellátott hírek
Egy Kanadából Dubajba tartó civil utasszállító repülőgépet ért bombafenyegetés miatt riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit csütörtökön fél 12 körül a NATO Integrált Légivezetési Központ - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.
Már éjfél előtt megérkezik a rossz idő a Dunántúl nagy részére, holnap pedig még több helyen kell nagy esőkre készülni.
Tegnap, úgy 14.15 fele a Jóanyámmal és a kicsiny zöld autómmal a békéscsabai a Szarvasi út felől haladtam a Kazinczy utcán, amikor nagy-nagy-legnagyobb szirénázva, a tűzoltólaktanyából kijött 1-2-3… piros autó, majd egy parancsnoki jármű is…
Egy easyJet utasszállító gép miatt riasztották a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit.
A szokásosnál mintegy 10-15 százalékkal több riasztást kapnak a mentők a hőség alatt - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerdán az MTI megkeresésére.
Elsősorban kidőlt fák és elárasztott pincék miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak az országon vasárnap átvonuló zivatar után. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfő reggel az MTI-nek elmondta: országszerte több mint 400 esethez riasztották a katasztrófavédelem egységeit.
Szokatlanul hideg és csapadékos időjárásra lehet számítani a héten Romániában, ahol a meteorológusok kedden sárga és narancssárga jelzésű hó- és viharriadót adtak ki.
Az ónos eső veszélye miatt több megye járásaira másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden délután. Az érintett területeken a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni. Késő délután további járásokban és a fővárosban is másodfokúra emelték a riasztást.
Több járásra másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél veszélye miatt kedden délelőtt. Az érintett területeken a következő órákban akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökések is lehetnek.
Riasztás van érvényben a következő órákra Békés megye kistérségeire.