"ROBOT" címkével ellátott hírek
A győri Lukács Sándor Mechatronikai Szakgimnázium és Szakközépiskola Nao nevű humanoid robotjával nyitotta meg az idei országos szakképzési tanévet az innovációs és technológiai miniszter szombaton a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolában.
A régióban nem állunk rosszul az ipari automatizálás terén, azonban még mindig van jó néhány tényező, ami hátráltatja a robotok tömeges alkalmazását a hazai gyárakban.
Az emberek 93 százaléka elfogadná a robotoktól kapott utasításokat a munkahelyén, és kész együttműködni velük - derül ki az Oracle és a Future Workplace kutatócég közös, MTI-nek küldött felméréséből.
Beszélő robottal igyekeznek felkelteni a kisiskolások érdeklődését a közlekedési szabályok iránt a rendőrség baleset-megelőzési szakemberei Békés megyében.
Humán vs. Robot – avagy az automatizált HR jövője címmel rendezett szakmai konferenciát a Profession.hu.
A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját Washingtonban.
A jövőt kutató milliárdos Elon Musk szerint a gépek hatalomátvétele a munkahelyeken hamarosan szükségessé teszi, hogy munka nélkül is pénzt kapjanak az államtól az emberek. De úgy véli, lesz itt egy, a pénznél sokkal nagyobb gondunk is.
A mesterséges intelligencia és a robotok alkalmazása 5,1 millió munkahelyet szüntet meg a következő öt évben 2020-ig, a munkaerő kétharmada a hivatalokban és az adminisztratív területen válik feleslegessé. Nézze meg, az ön munkája mennyire van veszélyben!
Ijesztő videót tett közzé a Financial Times, a robotok már egész jól írnak híreket.
Masszív robotöltözéket fejlesztett ki egy amerikai biztosítótársaság. Az exoszkeleton nem segíti, hanem akadályozza használóját, aki egy 85 éves ember bőrében érezheti magát - írja a hirado.hu.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft