"ROMÁK" címkével ellátott hírek
A társadalom peremén, gyakorlatilag a közéletből kirekesztve él a csehországi romák több mint fele - olvasható a csehországi roma kisebbség 2017-es helyzetéről készült jelentésben, amelyet szerdán tárgyal meg a cseh kormány.
Hiába a sok szép kormányzati program, a szegregált romák sora nem változott, sőt inkább rosszabbodott az elmúlt 10 évben, erre jutott a témával az MTA-n foglalkozó konferencia. Orbán Viktor pálinkaforradalma is növekvő alkoholizmusként csapódott le a szegény romák körében. Az összkép tragikus.
A romák is harcoltak a magyar szabadságért 1956-ban - emelte ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából Berlinben tartott megemlékezésén.
Összességében valamelyest javult a romák helyzete 2011 óta az Európai Unióban, azonban további erőfeszítésekre van szükség az oktatási és foglalkoztatási lehetőségek javításához - derült ki az Európai Bizottság által szerdán közzétett jelentésből.
A Kúria jogerős ítélete szerint a Heves megyei rendőrség 2011-ben hátrányosan különböztette meg a romákat Gyöngyöspatán - ezt a rendőrségi honlapon közli a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A közzétételre a Kúria kötelezte a testületet mint alperest.
A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a roma kisebbséghez való tartozásuk miatt fenyegetett meg egy családot - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Megduplázódott a roma fiatalok száma a hazai felsőoktatásban az utóbbi években - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken Debrecenben.
Több mint száz roma egyetemista és főiskolás nyert támogatást a 2014/2015-ös tanévre a Roma Oktatási Alap magyarországi ösztöndíjpályázatán. Az ösztöndíjakat gálán adták át a hallgatóknak pénteken Budapesten.
A Gandhi Gimnázium, az ott végzett több mint nyolcszáz érettségizett diák "azt üzeni, hogy a roma integrációs törekvéseknek komoly értelmük van” - jelentett ki Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Pécsen, az iskola jubileumi ünnepségén. Köszöntőjében az államtitkár azt mondta: a roma nemzetiségű honfitársainkkal való együttélés tapasztalatait évtizedekig nem voltak hajlandóak levonni a kormányok, az elmúlt négy év azonban nagyon sok pozitív változást hozott ebben is.
Korlátozná a roma kiskorúak házasodását Dorin Cioaba, magát a romák nemzetközi királyának nevező vezető - adta hírül kedden a román média.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft