"ROSTÁS-FARKAS GYÖRGY" címkével ellátott hírek
Igazán jól sikerült zenés irodalmi est zajlott le szép számú hallgatóság előtt hétfőn este a Békéscsabai Jókai Színházban a Körös Irodalmi Társaság (KIT) szervezésében Összefonódás – Kalandozás a kortárs cigány irodalomban címmel.
Igazán illusztris vendég látogatott el Battonyán az országos Őszi Könyvtári Napok keretében a Városi Művelődési Központ és Városi Könyvtárba, ahol a helyi Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda tanulói is helyet foglaltak az 1978-ban felépült, fűtési gondokkal küszködő könyvárban. Magyarország minden bizonnyal legjelentősebb kortárs roma költője, írója, újságírója, Rostás-Farkas György osztotta meg gondolatait csütörtökön este a hallgatósággal, akinek a munkássága mára tananyag lett az általános iskolákban.
Megdöbbentő kijelentéssel rukkolt elő Robert Fico, Szlovákia baloldali, szociáldemokrata miniszterelnöke a Hír Tv híradása szerint a főként Kelet-Szlovákiában élő romák helyzetének rendezésével kapcsolatban. A hír6.hu a magyarországi cigányság egyik vezetőjét, az Újkígyóson született Rostás-Farkas György József Attila-díjas írót, költőt, Aranytoll-díjas újságírót kérdezte a nagy politikai vihart kavart ügyről.
Romák demonstrálnak a romák ellen Budapesten, és hihetetlennek tűnik, de polgárháború kitörésétől tartanak a romák és a magyarok között Békés megyei és országos roma vezetők.
Július 15-ig lehet javaslatot tenni arra, hogy az idén kit válasszon meg díszpolgárnak Újkígyós Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A település Újkígyósi Hazaváró 2012 rendezvénysorozatának előestéjén, a helyi kiadványok dr. Erdész Ádám, a Békés Megyei Levéltár által levezetett bemutatóján az újkígyósi származású József Attila-díjas cigány költő, író, Rostás-Farkas György is fellépett szintén literátor öccsével, Ruva-Farkas Pál szociológussal a könyvtárban.
Az újságírószakma legmagasabb elismerését, az Aranytoll-díjat vehette át március 15., Nemzeti Ünnepünk alkalmából a Magyar Újságírók Országos Szövetségének, a MÚOSZ budapesti Vörösmarty utcai székházában az újkígyósi születésű Rostás-Farkas György.
A dermesztően metsző hideg ellenére is rengetegen kísérték el kedd délután utolsó útjára a kétegyházi román ortodox temetőben a cigányok és a magyarok körében egyaránt köztiszteletnek örvendő Faragó „Narancs” Józsefet. A 49 éves korában meghalt békéscsabai családapa főiskolát és újságíró akadémiát is végzett; korábban a Szabó Pál Téri Általános Iskolában tanított, majd vállalkozónak állt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó