"RÓZSA" címkével ellátott hírek
Ahány ember, annyi kertgondolat. Április. Azok az emberek, akik a termőfölddel azért kötöttek szövetséget, hogy együtt hozzanak létre új értékeket, azoknak az embereknek szent hava az április, ennek a hónapnak minden pillanatát a kertjükben töltik. A kert barátai ilyenkor szinte semmi mással nem érnek rá foglalkozni, csak azzal, ami az ő saját külön bejáratú természetszegletükben történik.
Április. Azok az emberek, akik a termőfölddel azért kötöttek szövetséget, hogy együtt hozzanak létre új értékeket, azoknak az embereknek szent hava az április, ennek a hónapnak minden pillanatát a kertjükben töltik. A kert barátai ilyenkor szinte semmi mással nem érnek rá foglalkozni, csak azzal, ami az ő saját külön bejáratú természetszegletükben történik.
Február 14-e már évek óta a szerelmesek napja, ilyenkor ünnepeljük a Valentin napot. Aki kapcsolatban van, az mondhatni rózsaszínben látja ezen a napon a világot, aki pedig szingli, annak lehet fel sem tűnik, hogy éppen holnap (pénteken) lesz Valentin nap.
Egymillió rózsaszállal akarja megörvendeztetni március 8-án nejét a kazahsztáni Kizilorda városának egyik lakosa, aki a gáláns ajándékkal kívánja megbékíteni haragos feleségét.
A népi gyógyászatban évezredek óta alkalmazott növények antioxidáns hatását vizsgálva brit kutatók megállapították, hogy a fehér tea, a csodamogyoró és a rózsa valóban sok gyulladáscsökkentő, antioxidáns összetevőt tartalmaz.