"SAKK" címkével ellátott hírek
A sakk jelentőségét méltatta Menczer Tamás pénteken az olasz fővárosban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Római Magyar Akadémián megrendezett, A sakk összeköt minket című eseményen azt mondta, "a sakk mindenre megtanít, amire a folyamatosan változó világban szükségünk van".
Polgár Judit és Polgár Zsófia marcipánfigurákkal játszott sakkpartijával nyílt meg szombaton Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában a negyedik Világsakkfesztivál, amelyhez világszerte több száz helyszín csatlakozott.
Polgár Judit Sakkpalota és Sakkjátszótér programjait szeptembertől már Kínában is alkalmazni fogják.
Hat versenyző képviseli a magyar színeket a vak- és gyengén látó sportolók sakkolimpiáján a macedóniai Szkopjéban.
Különleges évfordulót ünnepelt idén a Kalocsa Róza Művelődési Központ felnőtt sakk szakköre, ugyanis ötvenötödik alkalommal rendezték meg 2017. március 15-én az immár hagyományos városi egyéni sakkversenyt, melyet a művelődési ház kamaratermében tartottak.
Magyarországon először május 14-én az Uránia moziban mutatják be azt a dokumentumfilmet, amely a sakkolimpiai bajnok Polgár nővérekről, Zsuzsáról Zsófiáról és Juditról szól. Az alkotást a Zsidó Művészeti Napok keretében vetítik - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Huszonöt ország 300 versenyzője vesz részt a május 18. és 26. között sorra kerülő 36. zalakarosi sakkfesztiválon, amely férfi és női magyar bajnokság is lesz egyben.
Balogh Csaba szerint jó esély van arra, hogy Lékó Péter az idei Európa-bajnokságon visszatérjen a magyar férfi sakkválogatottba, amelyet rajta kívül Rapport Richárdra, Almási Zoltánra és Berkes Ferencre kíván építeni.
Rapport Richárd is indulhat az idei sakk Grand Prix-sorozatban.
A közelmúltban Békéscsabán jártunk óvodások számára meghirdetett sakk bajnokságon.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft