"SÁRKÁNYREPÜLŐ" címkével ellátott hírek
Az égből is az látszik, hogy nagy a nyüzsgés a péntektől hétfőig tartó 22. Csabai Kolbászfesztivál területén a békéscsabai sportcsarnoknál. A békési Horváth László immáron ötödik alkalommal szállt fel, hogy szétnézzen a földi történéseken, és ő volt a fesztivál első, légi látogatója. Látta, hogy rengeteg ember dolgozik a pénteken délelőtt kezdődő fesztivál sikeréért.
A város határában található repülőtér működése a 2010-ben történt jogszabályi változások miatt ellehetetlenült.
Lezuhant egy motoros sárkányrepülő vasárnap este Székesfehérvár mellett, a balesetben két ember meghalt - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
Bíróság elé állítanak Kárpátalján egy magyar állampolgárt azzal a váddal, hogy a nemzetközi repülési szabályokat megszegve motoros sárkányrepülővel többször megsértette Ukrajna légterét - adta hírül a Mukachevo.net munkácsi hírportál.
Nekirepült a Hatvan-Kerekharaszt közelében húzódó elektromos távvezetéknek és lezuhant egy motoros sárkányrepülő - adta hírül vasárnap hajnalban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Kigyulladt, majd a földre zuhant egy sárkányrepülő a kiskunlacházi repülőtér közelében szerdán kora délután. Vezetője az elsődleges információk szerint súlyosan megégett – tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.
Az iráni hatóságok szabadon engedtek hat szlovák sárkányrepülőt abból a nyolcból, akit májusban vettek őrizetbe kémkedés gyanújával - jelentette be vasárnap Robert Fico szlovák miniszterelnök.
Hat, fogságban felnevelt szibériai hódarunak segít délre költözni Vlagyimir Putyin orosz államfő, aki motoros sárkányrepülővel vezeti majd a tapasztalatlan madarakat. A túra alatt Putyin fehér ruhát, egyes orosz hírforrások szerint pedig álcsőrt is visel út közben, hogy a veszélyeztetett fajnak számító fiatal madarak szemében felnőtt hódarunak tűnjön. Az állatoknak ugyanis vezetőre van szükségük ahhoz, hogy eljussanak a melegebb közép-ázsiai tájakra.
Lezuhant egy sárkányrepülő a balatonkeresztúri repülőtéren; a pilóta, egy 47 éves mátételki férfi súlyosan megsérült.
Holtan találták meg csütörtökön Ságvár közelében azt a két embert, aki előző nap motoros sárkányrepülővel indult el Siófok-Kilitiről; a holttestekre a két település között, egy kukoricásban bukkantak rá - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó