"SAVANYÚSÁG" címkével ellátott hírek
Tartósítószer - mentes savanyúságot készítenek a békési önkormányzat gyümölcs- és zöldségfeldolgozó üzemében. A feldolgozás során csemege uborkát, céklát, vegyes vágott savanyúságot, lecsót és töltött paprikát egyaránt készítenek szociális szövetkezeti keretek között.
Több mint 39 tonna savanyúságot vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, miután több élelmiszerbiztonsági hiányosságot is feltártak egy budapesti savanyúság-előállító üzemben - közölte a Nébih csütörtökön az MTI-vel.
A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé már tizenötödik alkalommal szakítja meg Békéscsaba egyszerű nyár eleji hétköznapjait és ajánl sörből, csülökből és megakoncertekből gyúrt négy napig tartó programcsomagot a helyi, a megyei az ország távolabbi részeiből és most már egyre több külföldről érkező vendég számára.
Országos átfogó ellenőrzést rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, miután szúrópróbaszerűen három megyében a savanyúságokat vizsgálta. A leggyakoribb hibákat a gyártók a címkék hiányos kitöltésével követik el, de több esetben édesítőből és tartósítószerből is a határérték felett volt a termékekben.