"SEBESSÉGKORLÁTOZÁS" címkével ellátott hírek
Nem a rengeteg kátyús, rossz minőségű út kijavítása helyett, hanem baleset-megelőzési okokból úgy döntött a francia kormányzat, hogy lejjebb viszik a sebességhatárt.
Egy új tanulmány szerint az utak mentén repülő madarak sokkal inkább a megengedett legnagyobb sebességhez, mintsem a közeledő jármű tényleges sebességéhez alkalmazkodnak.
Több vasútvonalon korlátozták a vonatok sebességét napközben a hőség miatt, ezért az érintett szakaszokon 15-25 perces késésekre kell számítani - közölte a Mávinform szerdán.
Hőség esetén egyes vasúti szakaszokon sebességkorlátozásokra lehet szükség, egyelőre azonban nem kell számítani ilyen intézkedés bevezetésére.
Másfél hete tele van 30-as sebességkorlátozó, illetve útmunkákra hivatkozó táblákkal a békéscsabai Lencsési út és a Corvin utca, miközben egy deka munkás nem láttam a környéken – fordult portálunkhoz egyik olvasónk. Egy másik lapszemlézőnk a táblák láttán, a ’bokrok mögött pihenő, kékruhás díjbeszedők serény akciójától’ tart. Utánanéztünk, rákérdeztünk, dokumentáltunk.
Kátyúk és egyéb úthibák miatt több autópályán is sebességkorlátozást vezetett be az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.
Alig néhány hónap alatt repedések keletkeztek egy új romániai autópályán.
Holttestet találtak kedden a Tétényliget megállóhely környékén egy felsővezetéki oszlop tövében, a halál okát jelenleg is vizsgálják - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.
Hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza vasútvonalon, mert a hőség miatt vasárnap tizenegy órától este nyolc óráig 80 kilométer per órás sebességkorlátozást vezet be a MÁV Hatvan és Mezőzombor között - közölte a Mávinform.
A hőség miatt jelentős késésekre lehet számítani.