"SEBESSÉGKORLÁTOZÁS" címkével ellátott hírek
A belga főváros két városrésze, Schaerbeek és Forest óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozást vezet be az év végén - jelentette a La Libre Belgique című belga napilap pénteken.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezúton tájékoztatja a közlekedőket, hogy a 44-es főút Békéscsaba és Gyula közötti 2x2 sávos szakaszán az eddig érvényben lévő 110 km/órás sebességhatárt átmeneti jelleggel 90 km/órára csökkentik.Az elmúlt időszak csapadékos és hideg időjárása, valamint az olvadási-fagyási ciklusok gyakori váltakozásának hatására a 44-es főút ezen szakaszán jelentős burkolathibák jelentek meg. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei folyamatosan végeztek és végeznek javítási munkákat ezen a szakaszon, egyelőre hidegaszfalt felhasználásával, de az ilyen forgalmú utaknál ez csak ideiglenes megoldást jelent. A melegaszfalt keverő telepek újranyitását követően, száraz és megfelelő időjárási körülmények mellett kezdhetik el a tartósabb javítási munkákat a közútkezelő munkatársai. Ezen munkálatok elindításáig a 44-es számú főút Békéscsaba és Gyula közötti 2x2 sávos szakaszán várhatóan május végéig a KRESZ által közutakra meghatározott 90 km/órás sebességhatár lesz érvényben az eddigi 110 km/óra helyett. Azokon a szakaszokon, amelyeken jelenleg is a 90 km/óra sebességnél kisebb korlátozás van érvényben, ott a sebességhatár nem változik. A korlátozások és a javítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.
Nem a rengeteg kátyús, rossz minőségű út kijavítása helyett, hanem baleset-megelőzési okokból úgy döntött a francia kormányzat, hogy lejjebb viszik a sebességhatárt.
Egy új tanulmány szerint az utak mentén repülő madarak sokkal inkább a megengedett legnagyobb sebességhez, mintsem a közeledő jármű tényleges sebességéhez alkalmazkodnak.
Több vasútvonalon korlátozták a vonatok sebességét napközben a hőség miatt, ezért az érintett szakaszokon 15-25 perces késésekre kell számítani - közölte a Mávinform szerdán.
Hőség esetén egyes vasúti szakaszokon sebességkorlátozásokra lehet szükség, egyelőre azonban nem kell számítani ilyen intézkedés bevezetésére.
Másfél hete tele van 30-as sebességkorlátozó, illetve útmunkákra hivatkozó táblákkal a békéscsabai Lencsési út és a Corvin utca, miközben egy deka munkás nem láttam a környéken – fordult portálunkhoz egyik olvasónk. Egy másik lapszemlézőnk a táblák láttán, a ’bokrok mögött pihenő, kékruhás díjbeszedők serény akciójától’ tart. Utánanéztünk, rákérdeztünk, dokumentáltunk.
Kátyúk és egyéb úthibák miatt több autópályán is sebességkorlátozást vezetett be az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.
Alig néhány hónap alatt repedések keletkeztek egy új romániai autópályán.
Holttestet találtak kedden a Tétényliget megállóhely környékén egy felsővezetéki oszlop tövében, a halál okát jelenleg is vizsgálják - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó