"SEJT" címkével ellátott hírek
Egészséges donortól vett immunsejtekkel vette fel a harcot a rák ellen egy holland-norvég kutatócsoport, amely bebizonyította, az alapelv helytálló.
Rövid filmet is sikerült forgatni a sejten belül, amikor német mikrobiológusok a belső molekuláris anyagcsere folyamatát tárták fel.
Nagy mennyiségű bórt találtak amerikai kutatók egy marsi meteoritban: a felfedezés azért izgalmas, mert a kémiai elem oxidált formája, a borát kulcsfontosságú szerepet játszhatott az összes élő sejtben megtalálható polimer óriásmolekula, az élet egyik építőkövének tekintett ribonukleinsav (RNS) létrejöttében.
A heveny falósejtes fehérvérűség (AML) kialakulásáért és a felgyógyulás utáni kiújulásért felelős sejteket elpusztító módszert fejlesztettek ki japán tudósok.
Hatvan éve, 1953 februárjában számolt be két brit kutató, James Watson és Francis Crick a kettős DNS-spirál felfedezéséről. Laboratóriumi kísérletek során már korábban is sikerült mesterségesen előállítani négyes DNS-spirált, de ezt inkább furcsaságnak, mintsem a természetben előforduló képződménynek tekintették – olvasható a Nature Chemistry legújabb számában publikált tanulmányban.
Meghalt az egyik kutató, aki részt vett Dolly bárány, az első felnőtt állat sejtjéből klónozott emlősállat létrehozásában – jelentette be csütörtökön a közép-angliai nottinghami egyetem, ahol a tudós oktatott. Az 58 éves Keith Campbell október 5-én hunyt el – tudatta az egyetem, amely a halál okára nem tért ki.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft