"SEMMELWEIS-NAP" címkével ellátott hírek
Semmelweis Ignác orvos, az anyák megmentője születésnapján (1818. július 1.) ünneplik a magyar egészségügy napját.
2017.07.07 én a Polgármesteri hivatalban Semmelweis nap alkalmából ünnepséget tartottak, melyet városunk egészségügyi és az egészségügyben dolgozó munkatársai tiszteletére rendeztek.
Hazánkban minden esztendőben július 1-jén tisztelgünk az egészségügyben dolgozók előtt, ugyanis ezen a napon, 1818. július 1-jén született Semmelweis Ignác, a 19. század kiemelkedő magyar orvosa, az „anyák megmentője”. A Semmelweis Naphoz kapcsolódva, a korábbi évek hagyományai mentén a sarkadi városvezetés ismét megrendezte azt az ünnepséget, melynek keretében július 3-án a sarkadi orvosi rendelők háziorvosait, gyermekorvosait, fogorvosait, szakápolóit, a város védőnőit, a Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Centrumban dolgozó szakembereket, a sarkadi „Sétány” és „Mimóza” gyógyszertárakban dolgozó gyógyszerészeket és szakdolgozókat, valamint az Országos Mentőszolgálat sarkadi mentőállomásának munkatársait, illetve a város nyugalmazott egészségügyi dolgozóit köszöntötték.
A Semmelweis Nap apropóján beszélgettünk Dr. Pikó Eszter Pro Urbe díjas háziorvossal, aki Füzesgyarmaton született, s ide 1982-ben jött vissza dolgozni.
Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a „Füzesgyarmat Város Kiváló Egészségügyi Dolgozója” díjat adományozta Ökrösné Baranyai Klárának.
Hazánkban minden esztendőben július 1-én tisztelgünk az egészségügyben dolgozók előtt, ugyanis ezen a napon született a 19. század kiemelkedő magyar orvosa, Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője”. A Semmelweis Nap alkalmából, a régi hagyományhoz visszatérve, a sarkadi városvezetés ismét megrendezte azt az ünnepséget, melyen a sarkadi egészségügyi intézményekben és a város gyógyszertáraiban dolgozó szakembereket köszöntötték.
Pénteken tartotta hagyományos Semmelweis-napi ünnepségét a Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet a Csaba Parkban. A program a Jókai Színház színművészeinek zenés műsorával kezdődött, majd a rendezvényszervező, Dr. Becsei László főigazgató főorvos és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a vendégeket. A kitüntetések és a Dr. Réthy Pál emlékérem átadása után a vacsorára, valamint tombolasorsolásra is sor került.
Kitüntetéseket, elismeréseket vettek át pénteken, a Semmelweis napi rendezvényen a Dr. Réthy Pál Kórház - Rendelőintézet dolgozói. Semmelweis születésének napjához kötődően immár tizennegyedszer tartottak ünnepséget, amin a kórház csaknem valamennyi dolgozója részt vett.
Kitüntetéseket, elismeréseket vettek át pénteken, a Semmelweis napi rendezvényen a Dr. Réthy Pál Kórház - Rendelőintézet dolgozói. Semmelweis születésének napjához kötődően immár tizennegyedszer tartottak ünnepséget, amin a kórház csaknem valamennyi dolgozója részt vett.
1864: Ekkor alapították a békéscsabai Réthy Pál kórházat. A kórház 25 évvel ezelőtt vette fel Réthy Pál nevét, aki 205 évvel ezelőtt született és a kórházlétesítés lelkes pártolói Dr. Réthy Pál vezetésével alakították át a szőlőskerti csőszházat betegellátó hellyé.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft