"SERTÉSÁGAZAT" címkével ellátott hírek
Örömmel fogadták a szakmai szervezetek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter keddi bejelentését a sertés tőkehús általános forgalmi adójának 5 százalékra történő csökkentéséről jövőre. A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT), valamint a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) is úgy vélte, hogy a lépéssel fehéredhet az ágazat.
A meglévő 8,5 milliárd forintos sertésjóléti támogatást újabb 8,62 milliárd forintos tenyészkoca állatjóléti támogatással kiegészítve idén összesen több mint 17 milliárd forint közvetlen támogatást kapnak a sertéstartók, ami a 2014-es duplája - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kiemelt programokért felelős miniszteri biztosa szombaton, a VIII. Budapesti Mangalica Fesztiválon.
Már látszanak a kormány 2012-ben meghirdetett sertésstratégiájának első eredményei: több mint 200 ezerrel emelkedett az állatlétszám egy év alatt, és a becslések szerint néhány százalékkal csökkent a feketegazdaság aránya is az ágazatban - mondta a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) titkára az MTI-nek.
Egy gyermek szülői kapcsolata az esetek nagy többségében már első látásra felfedezhető. Hiszen a gyermekek az esetek nagy többségében magukon viselik szüleik külső tulajdonságait. Jellemzőek tudnak lenni az arcvonások, a szemformák, az orrformák, és például a gyermek-szülő kapcsolatról árulkodhatnak a járás, a kéztartás és egyéb mozdulatok is. Ám egy gyermeknek lehetnek olyan tulajdonságai is, melyeket nem a szüleitől, hanem a nagyszüleitől örökölt meg.
Ez az objektum a magyar sertésstratégia megvalósítását szolgáló legfontosabb intézmények egyike - mondta Fazekas Sándor a herceghalmi sertés teljesítmény-vizsgaló állomás átadásán. A vidékfejlesztési miniszter hozzátette, a kormány segítségével létrejött tudományosan akkreditált laboratórium megfelel a XXI. század követelményeinek.
A sertés ágazati programra az idén is 1,6 milliárd forint jut, csakúgy, mint a múlt évben - közölte Czerván György csütörtökön a VII. Budapesti Mangalica Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján.
A kormány 2,6 milliárd forintot biztosított a sertéságazat helyzetét javító halaszthatatlan stratégiai intézkedésekre, mert most már csak gyors és határozott kormányzati lépésekkel lehet segíteni.
Egy fideszes módosító indítvány értelmében mégsem lépne hatályba április elsején a fordított adózás az élősertés, a félsertés és a takarmányok értékesítésére vonatkozóan.
A várakozások szerint a program eredményeként 6-7 év alatt megduplázódhat a mostani sertésszám az országban. Megkezdődött a kormány által tavaly elfogadott sertésprogram végrehajtása, az elindítás finanszírozására 2,6 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten.
A szakmai szervezetek szerint azonnali lépésekre van szükség, a kormány hétéves sertésstratégiájának első pontjait ezért már idén meg akarják valósítani.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft