"SÉTÁLÓUTCA" címkével ellátott hírek
Három évtizede, 1984. szeptember 8-án sétálósították a békéscsabai Andrássy utat (leánykori nevén Tanácsköztársaság útja). S mielőtt elvágták volna Csaba fő artériáját, a város vezetői több lakossági fórumot is tartottak. Noha a település színe-javának abszolúte nem jött be ez a terv, ellenben a népi demokráciában nevéből fakadóan – pont nem a démosz szava dönt. Közben a manőver előtt egy héttel nevezték ki Kmetykó János építészt a Békéscsaba műszaki osztály élére. (Ismeretségünk több mint harmincéves, így a beszélgetésünk tegeződő formára hagyatkozik.)
Van már szép főtere Békéscsabának szökőkutakkal, kiülőkkel, padokkal, díszburkolattal, zöld növényekkel. A mai napig egy dolog hibádzott, de nagyon: a kerékpártároló. Legalábbis az abc és a színház környékéről. Kedd reggel végre szerelők érkeztek az érintett területre, és tárolókat helyeztek ki. No problem..mondhatnánk. Azonban mégiscsak van egy pici bibi!
Vasárnap délután ünnepélyesen megnyílt a Békéscsabai Karácsonyi Vásár a megyeszékhely sétálóutcáján. A színes forgatag december 24-ig várja a kikapcsolódni, forralt borozni, ünnepi hangulatot előzetesen magába szívni vágyókat.
- Többekkel együtt megdöbbenve tapasztaltuk, hogy pár héttel ezelőtt bontani kezdték a békéscsabai sétálóutca „százas” előtti zöld szigetének egy részét. Mindezt azért, hogy kerítéssel körbevéve, parkolónak használják azok a járművek, amelyek a belvárosi parkolóház építéséhez szállítják a munkaerőt. A városvezetés döntésének következményeként most a belváros egyik zöld területe helyett parkoló autókban és korlátokban „gyönyörködhetnek” a lakosok - hívta fel a figyelmet Miklós Attila, a békéscsabai MSZP elnöke.
Szerda óta több ezren álltak már meg a békéscsabai Korzó téren, ahol a Békés Megyei Vízművek Zrt. csapvízzel kínálja a pokoli hőségben frissítőre vágyó járókelőket.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft