"SIKLÓSI ISTVÁN" címkével ellátott hírek
A minap Siklósi Istvánnal, Mezőberény polgármesterével beszélgettem, aki szerint a települések döntő többségét alapvetően a pályázatok tartják lázban… Azonban a Terület- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) eredeti menetrendjéhez képest jelentős késés van. (Tegeződtünk, mert a több éves ismeretségünk ezt kívánta meg.)
A minap Siklósi Istvánnal, Mezőberény polgármesterével beszélgettünk, aki szerint a települések döntő többségét alapvetően a pályázatok tartják lázban… Azonban a Terület- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) eredeti menetrendjéhez képest jelentős késés van.
A mező és a berény, külön-külön kedves szavak. Hát még összevonva. Ha valaha is létezett az antalli nyugodt erő, akkor ez Mezőberényre teljes mértékben igaz: figyelmes, udvarias emberek élnek ebben a háromnemzetiségű, civil bázisokkal felvértezett városban. 2014-ben a The New York Times újságírója, aki találomra szállt le a Brassóból Pestre robogó vonatról, ezt írta a lapjában: a finoman elbűvölő település. Siklósi István (Független) polgármesterrel beszélgettem. Évek óta nem engedi, hogy magázzam.
A mező és a berény, külön-külön kedves szavak. Hát még összevonva. Ha valaha is létezett az antalli nyugodt erő, akkor ez Mezőberényre teljes mértékben igaz: figyelmes, udvarias emberek élnek ebben a háromnemzetiségű, civil bázisokkal felvértezett városban. 2014-ben a New York Times újságírója, aki találomra szállt le a Brassóból Pestre robogó vonatról, ezt írta a lapjában: a finoman elbűvölő település. Siklósi István (Független) polgármesterrel beszélgettem.
A mezőberényi polgármesterrel, Siklósi Istvánnal készítendő interjúra felkészülvén szembeötlő volt az a városi honlapon található információ, mely szerint közadakozásból szeretnének pihenőparkot létrehozni a Békési úton. Kezdjük hát innen a beszélgetést, mert ez egy igazán figyelemreméltó momentum. Ebből az alapállásból kiindulva rá lehet kanyarodni a tavalyi évi fejlesztésekre, illetve az idei esztendő terveire, céljaira és elképzeléseire.
Csárdaszállás Község Önkormányzata a KÖZOP-3.5.0-09-11-2015-0036 azonosító számú pályázat keretén belül 199.986.000 forint európai uniós támogatást nyert a Közlekedési Operatív Program, Közlekedésbiztonságú kerékpárút építése a 46-os sz. főút Csárdaszállás – Mezőberény szakaszon c. pályázati kiíráson az Új Széchényi Terv keretében. A 100%-os támogatási intenzitású beruházás kivitelezése a napokban befejeződött, hétfőn ünnepélyesen is felavatták az elkészült szakaszt.
Ünnepi testületi ülésen döntött Mezőberény önkormányzata arról, ebben az évben kiknek adományoz díszpolgári címet. Az elismerést dr. Schmidt Péter alkotmányjogásznak és Bayer Mihály diplomatának Siklósi István polgármester és Szekeres Józsefné alpolgármester adta át.
Valószínű, hogyha a Mezőberényi Hírmondó egyik munkatársa tenne egy laza kört New York egyik megakerületében, mondjuk Bronxban, az ottani bennszülöttek nem hordoznák a tenyerünkön, mint az óceánon túli kollégáját a közelmúltban, a békési kisvárosban. Mindenesetre a New York Times újságírója a legjobbkor időzített: Mezőberény várossá nyilvánításának 25. évfordulója előtt pillanatokban szellőztette meg ország-világ előtt a település bájait. Berény szombaton ünnepelt, ott jártunk.