"SIMON ISTVÁN TAMÁS" címkével ellátott hírek
A Békés Megyei Önkormányzat mai ülésén Simon István Tamás FIDESZ-KDNP Frakcióvezető önálló képviselői indítványára határozati javaslatot fogadott el a tegnapi napon Strasbourgban megszavazott Sargentini-jelentés kapcsán.
Pontosabban egyre több nyaraló eladó Békés megye egyik legnépszerűbb üdülőparadicsomában, Szanazug dobozi oldalán, miközben egy laza kánikulai napon pedig képtelenség nagyanyókánk elejtett gombostűjét is megtalálni az összefolyásnál összezsugorított tömegben.
A Vörös Hadsereg terrorjának dobozi áldozataira emlékeztek a Dobozi Református Temetőben hétfő délelőtt. Október 6-a kapcsán az embernek jórészt a 13 aradi vértanú jut az eszébe, és tanulmányai kapcsán felsejlik a világháborús évforduló és az ott elesettek emlékezete, de csak említés szintjén. Akiknek elhangzik a neve, az a "tizenhármak"…hogy kik voltak a többiek? Előttük hajtottak fejet a dobozi temetőben.
Doboz az elmúlt négy évben ugrásszerű fejlődésen ment át. Ha csak a beruházásokat tekintjük, akkor az előző ciklushoz (2006-2010) képest összegben nyolcszoros növekedést mutatnak a megvalósult beruházások, félmilliárd helyett négymilliárd az a pénz, ami a nagyközség fejlődését, növekedését, szépülését, élhetőbbé tételét hivatott szolgálni. És még nincs vége a fejlesztéseknek.
Egy egész heti programsorozattal „készült” Doboz nagyközség a szüretre. Fotókiállítás, gasztronómiai bemutató, játszóház, zene és tánc, bál és felvonulás színesítette a programot. A települések életének fontos részét képezik a közösségi programok, nem csak kizökkentenek a munkás hétköznapokból, de közösséget is kovácsolnak.
A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése idén Dobozon, a helyi önkormányzati képviselő-testülettel közösen tartotta meg az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc megemlékező ünnepi eseményét.
Szanazug. Üdülőparadicsom, ahol a Fekete-Körös és a Fehér-Körös találkozik egymással, ott egyesülnek és onnan már Kettős-Körösként hömpölyögnek tovább. A különleges természeti jelenség a megye egyik kedvenc üdülőközpontja lett, ahol a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben igazi üdülőfalu épült. A környező városokban lakó emberek hétvégi házakat építettek, és itt teremtett dolgozóinak pihenési, kikapcsolódási lehetőséget sok gyulai és csabai vállalat is.
A közétkeztetésen szeretne javítani a dobozi önkormányzat, ezért megbízta a Mintamenza programot is koordináló Complete-Food Kft.-t a helyi konyha szakmai felülvizsgálatával.
Doboz polgármestere szerint lejárt a látványberuházások ideje, csak olyanba szabad belevágni, ami haszonnal jár. Tervei a nagyközségnek is vannak, de a költségvetésük nem enged meg több nagy projektet, felelőtlenség lenne újabb dolgokba belevágni, még mielőtt a jelenleg futók le nem zárultak
Ezen a héten Simon István Tamás, Doboz polgármestere lesz a Közéleti sarok vendége.