"SIMONKA GYÖRGY" címkével ellátott hírek
Orosháza legnagyobb adózóit köszöntötték pénteken, az Alföld Gyöngye Hotelben.
Aláírták a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség alapító dokumentumát csütörtökön Orosházán. A szövetség felel a komplex térségfejlesztési program, a Calendula Terv kidolgozásáért, annak végrehajtása érdekében összefogja mindazokat, akik tenni akarnak Dél-Békés fejlődéséért - közölték az ünnepélyes aláírás alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
A békéscsabai Fidesz frakciójának közlése szerint Hanó Miklós gazdasági ügyekért felelős alpolgármester és Ferenczi Attila, tanácsnok felkérte Simonka György országgyűlési képviselőt, a párt békés megyei elnökét, járjon közben annak érdekében, hogy a városban kormányzati támogatással nagyszabású útfelújítási- és építési program valósulhasson meg.
Van lehetőség arra, hogy az évekkel ezelőtt megszüntetett felső tagozatos általános iskolai oktatás visszakerüljön Bélmegyerre – jelentette be Ajtai Péter csütörtökön, a Fáspuszta Művelődési és Kulturális Egyesület székházában tartott fórumon. A lehetőséget azonban akkor ragadhatja meg a település, akkor indulhat újra a felsős képzés, ha a Bélmegyeren lakók is így döntenek.
A 2014. április 6-ai országgyűlési képviselőválasztásokhoz kapcsolódóan a hír6.hu interjú-sorozatot indított, melyben a régió képviselőjelöltjeit szólaltatja meg. Ezúttal Simonka György, országgyűlési képviselő, Pusztaottlaka polgármestere, Békés megye 4. választókerületének Fidesz-KDNP hivatalos képviselőjelöltje válaszolt kérdéseinkre.
Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP Békés megyei országgyűlési képviselőjelöltjei. Vantara Gyula az 1., Dankó Béla a 2., dr. Kovács József a 3. és Simonka György a 4. választókerület elnöke. A jelöltek eddig munkájukról és jövőbeni terveikről adtak számot.
Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP Békés megyei országgyűlési képviselőjelöltjei. Vantara Gyula az 1., Dankó Béla a 2., dr. Kovács József a 3. és Simonka György a 4. választókerület elnöke. A jelöltek eddig munkájukról és jövőbeni terveikről adtak számot.
Újabb négy Békés megyei település csatlakozott a Mintamenza programhoz. Köröstarcsa, Csabacsűd, Kaszaper és Battonya polgármesterei csütörtökön látták el kézjegyükkel az együttműködési megállapodást a Békés Megyei Kormányhivatal, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve képviselőivel és Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakáccsal, mint szakmai együttműködővel.
Némiképp meglepő módon Dél-Békést is belevette 16 pontból álló választási programjába vasárnap Budapesten elmondott beszédében Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció Párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök.
Reggel van, háromnegyed nyolc. Bolygó a szürke és Makó a fekete ló szinte kérés nélkül állt meg az iskola előtt. Tudták, hogy most itt meg kell állniuk, mert leszállnak az apróságok. Előbb a bakról kerülnek le a gyerekek, Józsi bácsi (Tóth József) óvatosan segíti le őket, a földön alkalmi segítők nyújtják a kezüket. Ezután következtek a platón ülők, onnan is lekászálódott három hátizsákos emberpalánta.