"SINKA BRIGITTA" címkével ellátott hírek
Négyéves volt, amikor először leült a sakktáblához. Babaruhába öltöztette a királynőt, majd apjától megtanulta azt is, hogyan kell lépegetni a figurákkal. Ma már ő a sakkszimultán világrekordere – igaz, még nem hivatalosan. Hetvenhat országban játszott, kétszer is tagja volt a magyar sakkolimpiai válogatottnak. Szakmai berkekben a szimultán királynőjeként emlegetik. Sinka Brigittáról van szó, akit szülőfalujában, Békésszentandráson mindenki csak Bici néniként ismer és szeret.
Az 1920-as évek kubai mesterét felülmúlva világrekordot ért el sakkszimultánban a 87 éves magyar nagymester, Sinka Brigitta.
Schmitt Pál a Magyarország Köztársasági Elnökének Díszoklevele Éremmel kitüntetést adta át Sinka Brigitta sakkmesternek csütörtökön a Sándor-palotában. Az államfő a sakkozás első számú nagykövetének nevezte a 84 éves, békésszentandrási Sinka Brigittát.
Ünnepélyes külsőségek között díszpolgárrá avatták szombaton Sinka Brigitta sakkmestert szülőhelyén, Békésszentandráson.
Sikeres Guinnes-rekordkísérlet hajtott végre Sinka Brigitta Békésszentandráson: a város szülötte, a pénteki 46 táblás sakkszimultánnal átlépte a tízezer partis határt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó