"SÍR" címkével ellátott hírek
Egy 2500 évesnek becsült sírhely feltárásakor régészek épen megmaradt tojásokra bukkantak egy cserépkorsóban a Kína keleti partjainál fekvő Csiangszu tartományban - adta hírül a Hszinhua kínai állami hírügynökség kedden.
Első alkalommal vetik alá radarvizsgálatnak William Shakespeare sírját, nem törődve a drámaíró végső nyughelyének megbolygatóit fenyegető átokkal - írja a Telegraph internetes kiadásában.
Szerszámaival együtt helyeztek végső nyugalomra ezer éve egy viking kovácsmestert, aki a gazdag leletanyag tanúsága szerint nagy tekintélynek örvendett közösségében.
A bukaresti Ghencea katonai temetőben több tucatnyi nosztalgiázó gyűlt össze Nicolae Ceausescu sírjánál az egykori kommunista diktátor kivégzésének 25. évfordulóján – közölte csütörtöki helyszíni tudósításában az Antena 3 hírtelevízió.
Felső-Egyiptomban régészek egy négyezer éves sírra akadtak, amely feltehetően a 11. dinasztia egyik magas rangú tagjáé volt.
Ókori írnok sírjára bukkantak spanyol régészek Egyiptom déli részén, a leletek között íráshoz használatos tollakat és egy bronz tintatartót is találtak.
Jeltelen sírokba temetett emberek holttestét találták meg a mexikói, a Csendes-óceán partján fekvő Acapulco üdülőváros közelében - jelentette vasárnap a helyi sajtó.
Különlegesen jó állapotban fennmaradt, sértetlen etruszk sírt és csontvázat tártak fel régészek Róma közelében.
Sajtóértesülések szerint az első kínai császárnő bizalmasának sírját találták meg régészek Kínában. A szenzációsnak nevezett leletre az észak-kínai Senhszi tartomány Hszianjang városa közelében bukkantak a régészek. A sír a Tang-dinasztia (618-906) korának egyik legbefolyásosabb politikusa, Sangkuan Van'er végső nyugvóhelyéül szolgált.
Hajdúnánás határában egy elpusztult, geofizikai módszerekkel feltárt halom alatti, központi temetkezési helyet tártak fel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft